Tirsdagens aktiehandel er begyndt: Kurserne falder igen

Skrevet af admin

25/08/2015

Mest læste i dag

Mandagens voldsomme fald på de globale aktiemarkeder på grund af nervøsitet for en økonomisk opbremsning i Kina ser ud til at fortsætte.

I Australien ligger det ledende indeks 1,4 procent lavere kort tid efter, at børsen i Sydney åbnede klokken to natten til tirsdag dansk tid.

Også i Japan er der et overtal af sælgere. Nikkei-indekset i Tokyo åbnede med et fald på omkring to procent, men efter en halv time er den negative stemning forstærket og værdipapirerne falder 3,8 procent. Kurserne har ikke været lavere i seks måneder.

Begge markeder indkasserede fald på over fire procent mandag.

- Kun de mest modige sjæle tør købe nu, siger Chris Weston, chefstrateg i finanshuset IG Markets i Sydney, til nyhedsbureauet AFP.

Han tilføjer, at tirsdagens udvikling bestemmes af, hvordan markederne i Kina arter sig.

Japans finansminister, Taro Aso, siger tirsdag ifølge nyhedsbureauet Reuters, at han håber, den kinesiske regering vil gribe ind og stabilisere økonomien.

På Wall Street begyndte ugen også i rødt. Da aktiehandlerne i New York mandag aften dansk tid gik hjem, stod der et minus på 3,9 procent ud for det ledende S&P-indeks.

Nedturen på aktiemarkedet begyndte, da de to ledende kinesiske indeks lukkede med tab på mellem syv og ni procent. Så store tab er der ikke set på det kinesiske marked på en enkelt dag siden 2007.

De voldsomme fald fra morgenstunden kombineret med den seneste tids økonomiske meldinger fra Kina startede en panisk løbeild på aktiemarkederne verden over.

Den dårlige stemning nåede også Europa, hvor de store børser lukkede med fald på omkring fem procent.

Det danske C20 Cap-indeks lukkede mandag med et fald på 4,7 procent, hvilket er det største fald nogensinde på en enkelt dag, siden indekset blev lanceret i 2011.

/ritzau/