Titusinder af lærere: Lyt dog, Corydon

Lærerne er trætte af finansminister Bjarne Corydon og Kommunernes Landsforenings chefforhandler Michael Ziegler.

De er så trætte, at de i dag demonstrerer i København foran Christiansborg og Finansministeriet.

Lærerne er gået fra det indre København og til Christiansborgs Slotsplads.

- Bland dig udenom, Bjarne Corydon!, lyder det taktfast, da en kilometerlang slange af demonstrerende lærere går af Store Kongensgade og Newspaqs redaktion.

Lærerne er klædt i hvide og gule tshirts og har bannere med sig, der kritiserer regeringen og Kommunernes Landsforening.

"Vi savner vores elever" - står der på et af bannerne.

Selvom det er en alvorlig sag at være lockoutet og demonstrere, så er humøret højt hos lærerne, der med raske skridt bevæger sig mod Christiansborg.

Fortroppen synger gamle slagsange, men længere nede i slangen af demonstranter går hyggesnakken og der smiles til fotografer og reportere.

Det meste af det indre København er lukket helt ned, da der er lærere overalt i gaderne.

Inde på Christiansborgs Slotsplads er de fleste lærere efterhånden kommet på plads.

- Det duer ikke, når det er os, der skal betale for hans skolereform, siger Bjarne Rønn, der er lærer i Viborg, til TV 2 News. Han mener, at Bjarne Corydon og regeringen vil presse en folkeskolereform igennem ved at spare på lærerne.

- Det er ikke kun en kamp om vores arbejdstid. Det er en kamp om den danske model, en kamp om, at man ikke skal blande sig fra oven, siger Bjarne Rønn om lockouten.

- Vi har brugt dagene på at møde op på skolen og få morgenmad, og så har vi lavet forskellige events inde i byen, fortæller han til TV 2 News om hverdagen som lockoutet lærer i Viborg.

Alt imens de 50.000 lærere demonstrerer, er finansminister Bjarne Corydon i gang med at forhandle om den kommende vækstplan. Skulle han ikke høre lærerne, så er der på slotspladsen opstillet en kæmpemæssig scene. Her vil flere musikere spille lidt varme ind i kroppene på lærerne, der må trækkes med gråt og vådt vejr.

Forældreforeningen Skole og Forældre kræver, at regeringen griber ind, så børnene kan komme i skole. Det afviser regeringen.

Spørger man Bjarne Rønn, så er lærere og elever snart tilbage i klasselokalerne.

- Jeg tror, at der kommer et indgreb i næste uge, siger han til TV 2 News.

Dagens Gossip