Titusinder demonstrerer for regeringen i Tunesien Regeringstilhængere gik lørdag på gaden i hovedstaden Tunis efter en uge med massive protester fra regeringsmodstandere.

Det moderate islamistiske parti har opfordret tilhængere af den trængte regering til at organisere moddemonstrationer efter en uge med massive protester fra modstanderne med krav om, at regeringen træder tilbage.

»Vi støtter regeringens legitimitet, fordi vi bekymrer os om Tunesien, og vi bekymrer os om demokrati,« siger 40-årige Suad Nasri, der bærer et tunesisk flag omkring hovedet.

»Jeg er ikke tilhænger af Ennahda, men jeg ønsker at vores demokrati skal være en succes,« siger hun.

Kasbah-pladsen var skueplads for store protester i 2011, efter den enerådende præsident Zine el-Abidine Ben Ali var blevet væltet.

Tunesiens premierminister appelerede tidligere på dagen til ro fra både regeringsfjendtlige og regeringsvenlige grupper, som planlagde massedemontrationer i weekenden.

Det nordafrikanske land oplever en stigning i angreb fra militante islamister i en tid, hvor den sekulære opposition prøver at vælte regeringen.

»Tunesien har brug for sammenhold. Jeg opfordrer til ro, så hæren og sikkerhedsstyrkerne kan bekæmpe terrorisme og ikke spilde kræfter på protesterne,« sagde premierminister Ali Larayedh ved en pressekonference.

Indenrigsministeren sagde lørdag, at sikkerhedsstyrkerne havde forpurret et attentatforsøg i byen Sousse en uge efter, at en politiker fra venstrefløjen bled skudt ned i hovedstaden.

Ministeriet oplyser, at to »farlige terrorister« er arresteret på mistanke om at have været involveret i attentatforsøget.

Fredag indledte tunesiske soldater luft- og artilleriangreb for at fange militante, der stod bag drab på otte soldater tidligere på ugen i et af de værste angreb på sikkerhedsstyrkerne i årtier.

BNB/Reuters

Dagens Gossip