Tivoli overgik egne forventninger i 2012

Sidste års kolde og våde sommer har tilsyneladende ikke ødelagt danske og udenlandske turisters lyst til at boltre sig i Tivoli i København.

Den gamle have præsenterer således torsdag et bedre end ventet regnskabsresultat for sidste år.

Tivoli kom ud af 2012 med et overskud på 41,7 millioner kroner før skat, hvilket er et nøk over havens egne forventninger på 40 millioner kroner. Resultatet er også bedre end i 2011, hvor man præsterede et overskud på 33,5 millioner før skat.

Selvom Tivoli måtte æde et faldende besøgstal i både sommersæsonen og julen, så besøgte flere børn og voksne forlystelseshaven i 2012 end i de fem foregående år, oplyser bestyrelsesformand Jørgen Tandrup:

- På trods af sommervejret, der igen var koldt og vådt, opnåede Tivoli det bedste besøgstal siden 2007 med 4.033.000 gæster; blandt andet takket være en længere efterårssæson.

Trods de gode takter er bestyrelsen knap så optimistisk i sine forventninger til 2013. Her regner man med et samlet overskud i niveauet 30-40 millioner kroner før skat.

- De seneste års globale krise har ikke gjort det lettere at planlægge for fremtiden. Danskernes økonomi ser ud til fortsat at være i dvale nogle år endnu. Danmark er fortsat et af de dyreste lande at være turist i, skriver Tivoli i regnskabet.

Samtidig bemærker man udsigten til øget konkurrence det næste års tid og peger blandt andet på, at Danmarks nye kæmpeakvarium på Amager, Den Blå Planet, åbner torsdag.

/ritzau/

Dagens Gossip