Tivoli tiltrækker flere gæster end sidste år

Godt 100.000 flere mennesker end sidste år har lagt vejen forbi Københavns forlystelseshave Tivoli i det første halvår af 2015.

Det oplyser selskabet i sit halvårsregnskab.

- På trods af at maj og juni var usædvanligt kølige, så har Tivoli haft mange gæster. Faktisk ligger vi en lille smule foran de besøgsbudgetter, som vi laver vores vagtplaner efter, siger administrerende direktør Lars Liebst i en pressemeddelelse.

I alt har 1,5 millioner gæster har besøgt haven i årets første seks måneder mod 1,4 millioner i 2014.

På den økonomiske front bidrager de mange gæster til en fremgang i forhold til samme periode i 2014.

Tivolis omsætninger er således steget med 52,3 millioner kroner fra 311,5 millioner kroner i første halvår 2014 til 363,8 millioner kroner i første halvår 2015.

Dette medfører, at driftsregnskabet er forbedret med 7,7 millioner kroner for halvåret - fra minus 6,5 millioner i 2014 til 1,2 millioner kroner i 2015.

De gode tal skyldes ifølge Lars Liebst blandt andet en populær musical og en længere sæson.

- I første kvartal havde vi succes med musicalen Dirty Dancing, der blev set af mere end 120.000 gæster. Samtidig spillede Den Grønne Elevator i Glassalen, og disse aktiviteter skaber også omsætning i Tivolis barer og helårsrestauranter.

- Desuden var påsken sådan placeret i år, at Tivoli med fordel kunne åbne allerede 1. april, og dermed forlænge sommersæsonen med cirka 10 dage, siger Lars Liebst.

Halvårsregnskabet udsendes i år på en lørdag. Det er nemlig en gammel tradition, at bestyrelsen træder sammen på Tivolis fødselsdag 15. august. Den bliver der holdt fast i selvom, det "måske er utraditionelt i fondsbørsens verden", oplyser Tivoli.

/ritzau/

Dagens Gossip