Tivoli trodser regnvejr og satser på teater

Tivoli indtager de skrå brædder. Der skal satses på ballet, teater og musicals til næste år. Og målet for forlystelseshaven er at få hevet 400.000 gæster ind til en eller anden forestilling.

- Tivoli har været stærk på musik i mange år. Og vi tror på, at vores gæster også er interesserede i ballet, musicals og teater. Og vi tror på, at vi kan lokke mange ind, som ellers ikke ville gå i teatret, siger Tivolis underdirektør, Stine Lolk.

De mange publikummer skal se forestillinger i Glassalen og i Tivolis Koncertsal. Havens egne produktioner står for en kvart million billetter til den nye sommerrevy samt forestillingerne Den Grønne Elevator og Grease.

Det bliver ikke kun i Tivolis almindelige åbningstid, at man kan gå i teater i haven. Det er meningen, at Tivoli vil tjene penge hele året - og ikke kun på gynger og karruseller:

- Satsningen, som vi gerne vil lave, er god for forretningen Tivoli, fordi det er meget mindre vejrfølsomt, end vi er vant til, siger Stine Lolk til Ritzau.

- Når det regner, kan vi mærke det med det samme på antallet af gæster. Men har vi solgt billetter til noget, der sker indendørs, så kommer folk alligevel, siger hun.

Med de mange billetter, som der nu skal sælges, kommer Tivoli til at kæmpe med andre teatre om at få publikum hevet ind i sæderne.

- Jeg tror, at med mange af de ting vi laver, er vi ikke i konkurrence med Det Kongelige Teater - men måske mere med en biograftur, siger Stine Lolk.

- Og vi kan noget andet end de andre eksisterende kulturinstitutioner. I og med vi ikke er offentligt støttede, arbejder vi med andre vilkår. Vi skal have forretning i forestillingerne, siger hun.

Underdirektøren peger på, at de kommende forestillinger kommer til at brede sig over en forestilling med Rasmus Klump-familiemusical til den kongelige engelske The Royal Ballet.

- Vi tror også det er godt for vores gæster. Måske kan vi få nogen ind af dørene som ikke er vant til at gå i teater, siger Stine Lolk.

/ritzau/

Dagens Gossip