Tivolis 100 år gamle rutschebane føres tilbage til sin oprindelige udgave

Bjergtinderne blev fjernet efter krav fra Københavns Kommune i 1920, som dengang fandt det upassende, at man så bjergtinderne som det første man så, når man trådte ud fra Københavns Hovedbanegård.

Hele 2013 vil banen køre som man kender den, imens det nye bjergmassiv vil være færdigt til sæsonstarten i 2014.

Hele 30 millioner kroner koster et at genskabe de oprindelige bjergtinder, og skal bidrage til den løbende udvikling af Tivoli, men også sikre besøgsfremgangen blandt gæsterne. Men bjergtinderne bliver ikke den eneste tilføjelse, for når parken åbner i 2014, bliver det også med et nyt 20 meter højt vandfald, der skal forstærke oplevelsen af bjergene.

Med sine 625 meter er rutschebanen en af verdens ældste baner, der er lavet i træ, som stadig kører. Ikke nok med det, er den også en af syv baner i verden, der har en styrmand om bord, også kaldet en bremsemand.

I 2012 have banen 1,3 millioner besøgende.

Administrerende direktør Lars Liebst fortæller om projektet i en pressemeddelelse;

- I 2013 runder Tivoli 170 år, og vi har taget forskud på gaverne til vores gæster. Det bliver noget helt særligt for os, at vi får ført verdens mest langtidsholdbare forlystelse tilbage til sin oprindelige idé. Vi ville dog ikke være det Tivoli, man kender, hvis vi ikke tilførte den et twist af noget nyt. Det ligger fint i tråd med vores nye forlystelsesstrategi om at sætte mere fokus på forlystelserne og hele tiden udvikle os på samme måde, som vi gør det med Det muntre Hjørne, der åbner med 3 nye forlystelser til april.

Dagens Gossip