Tjek det nu: Her er dine forsikringer måske værdiløse

Skrevet af Emil Martesen

26/04/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Tjek det nu.

Dagens topnyheder

Som klimaændringerne skruer op for vejrets ekstremer, står mange danskere ansigt til ansigt med en økonomisk realitet, der kunne få enhver til at rynke brynene.

Ifølge en rapport fra det europæiske forsikringstilsyn EIOPA, dækker mange nuværende forsikringer ikke de omfattende tab, der opstår på grund af ekstreme vejrforhold.

Det skriver Finans.dk.

Med data, der viser at hele 31 procent af de skader, danske boligejere har oplevet på grund af ekstreme vejrfænomener, ikke var forsikringsdækket, lyder alarmklokkerne højere end nogensinde:

"Den kraftige stigning i ekstremt vejr relateret til klimaforandring vækker bekymring. Den finansielle stabilitet kan være truet på sigt", siger Petra Hielkema, der står i spidsen for EIOPA, til Finans.dk. 

Ordene bør i den grad give stof til eftertanke i en tid, hvor klimarelaterede skader allerede har kostet danske hjem over tre milliarder kroner i det seneste år.

Advarslerne om stigende priser på forsikringer har også fundet vej til offentligheden gennem Pia Holm Steffensen, underdirektør i brancheorganisationen Forsikring og Pension.

Tilbage i januar beskrev hun en potentiel fremtid, hvor priserne for forsikringerne risikerer at gå helt amok:

"I takt med at erstatningerne efter skybrud stiger, vil priserne gøre det samme. Jeg tror ikke, vi ender et sted, hvor det er umuligt at tegne en forsikring, men vi kan sagtens ende et sted, hvor det kan blive meget, meget dyrt: De facto vil der være kunder, som simpelthen ikke har råd til det", sagde hun til DR.