Tjekkiske medier: Værste nederlag i 28 år

Men i og med at de danske drenge snuppede de tre point, så gik tjekkerne glip af selv samme, og det kan mærkes på stemningen i avisoverskrifterne dagen derpå.

For ifølge politiken.dk er det ikke med små bogstaver, aviserne taler i dag.

- For det første undervurderede vi Danmark. Stemningen i vores hold var usundt optimistisk, og vi indledte kampen med en overbevisning om, at danskerne, som forinden havde tabt otte kampe, ikke kunne gøre os noget. Den anden grund var, at danskerne var perfekt forberedte. De havde ingen svage steder på holdet, som viste sig at være en rival, som vi ikke kunne hamle op med, siger den tidligere tjekkiske landsholdspiller Zdenek Nehoda, der selv nåede 90 kampe for Tjekkiet, til dagbladet Dnes.

Tjekkiets anfører går også til bekendelse i dag og erkender blankt, at Danmark bare var bedre.

- Det afgørende tidspunkt var begyndelsen på anden halvleg, da danskerne blev ekstra aggressive. Og vi formåede ikke at reagere på det. Danskerne spillede meget bedre, end vi gjorde, og de spillede på meget højt teknisk niveau, især i anden halvleg. Deres sejr var fuldt fortjent, siger Rosicky til netavisen sport.cz.

Desuden lyder dommen i dagbladet Pravo, at 'der var en klasseforskel mellem det danske og det tjekkiske spil', 'danskerne sejr var velfortjent' og at der skal et mirakel til, hvis det tjekkiske mandskab skal indløse billet til Brasilien næste år. Samtidig kalder sladderbladet Blesk nederlaget for det værste af sin slags på hjemmebane siden 1985.

Tjekkiet ligger lige efter Damark i Gruppe B med 5 point ligesom danskerne, men med en ringere målscore. De møder Armenien på udebane tirsdag, mens Danmark møder Bulgarien i Parken.

Dagens Gossip