Tjekliste: Er din fordøjelse ok?

Fordøjelsesproblemer kan være kimen til meget ondt og udover den rent forfængelige side af sagen, så kan det også have afgørende betydning for dit vægttab og dit helbred, ifølge fast træningsekspert på Ude og Hjemme Birgitte Nymann:

- En træg fordøjelse og andre fordøjelsesproblemer gør det sværere at tabe sig. Hvis fordøjelsen ikke er god, er omsætningen af det, du spiser, heller ikke.

Langvarige fordøjelsesproblemer kan resultere i for lavt stofskifte, og så føles det heller ikke rart at træne, når fordøjelsen ikke er god.

Gode råd til en sund fordøjelse på udeoghjemme.dk

Tjekliste til fordøjelse

Der er mange som slet ikke er klar over, at de har en dårlig fordøjelse, for sådan har det altid været for dem. Og Birgitte Nymman oplever da også, at folk ikke er klar over problemet:

- Jeg har mange, der kommer til mig med oppustet mave og væskeophobninger, men som ikke synes, at de har det dårligt som sådan.

Derfor er det en god idé at få tjekket, om du egentlig har helt rigtig gang i fordøjelsen, og til det har Birgitte Nymann lavet en lille tjekliste. Hvis ikke du kan sætte hak ud for alle de nedstående punkter på de fleste af ugens dage, så har du ikke en god fordøjelse og bør tænke over at ændre dine vaner eller søge læge.

- Du går på toilettet og laver ’stort’ 1-3 gange om dagen

- Du ’leverer’ i alt cirka 30 cm om dagen

- Det, der kommer ud, er kompakt og har en flot form

- Det er ikke for svært eller for let at få ud

- Det lugter ikke voldsomt

- Det har en flot brunlig farve

- Det flyder oven på vandet, men er ikke så let, at det er svært at skylle ud

- Du har en rar fornemmelse i kroppen, når du er færdig

Det er derfor det er  godt for dig at spise nødder. Læs mere på udeoghjemme.dk

Af redaktionen Ude og Hjemme, redigering Mette Skøtt/NewsDesk  Aller Media

Dagens Gossip