Tøjekspertens og Wagners skjorteleverandør ramt af dramatisk fabrikskollaps

"Vi føler med de efterladte. Det ser meget voldsomt ud, det der er sket," siger Ole Koch Hansen, adm. direktør i den danske tøjvirksomhed Texman, der ejes af PWT GROUP, som har tøjmærker som Bison, Lindbergh og Shine og står bag tøjkæderne Wagner og Tøjeksperten.

Han bekræfter over for Berlingske Business, at den danske tøjvirksomhed får produceret skjorter hos New Wave Bottoms Limited, der har produktion i den otte-etagers fabriksbygning Rana Plaza, som i dag er styrtet sammen. Nyhedsbureauet fra Bangladesh bdnews24.com rapporterer om i omegnen af 80 dræbte og 800 sårede, og dramatiske billeder viser, hvordan tekstilarbejdere flygter fra ruinerne.

"Vi har handlet med fabrikken gennem syv eller otte år og har været godt tilfredse. Vores egne indkøbere har besøgt fabrikken og har ikke bemærket, forholdene ikke skulle være i orden," siger Ole Koch Hansen.

Foruden den danske tøjvirksomhed står internationale tøjmærker som Mango og Benetton også på New Wave Bottoms Limited leverandørliste. Bangladesh har de seneste par år været ramt af brande og angreb og fra vrede tekstilarbejdere, som har gjort oprør over deres arbejdsforhold.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip