Tøjgiganten H&M er fanget i krybesporet i Danmark

Når den svenske tøjkæde H&M skeler til sin danske forretning har den været fanget i krybesporet i 2015. Det er sket samtidig med, at hele H&M er har haft foden på speederen.

I Danmark har H&M i 2015 omsat for 5,4 milliarder svenske kroner, svarende til 4,4 milliarder danske kroner og en fremgang på seks procent. Trækker man valutaeffekten fra, var fremgangen på blot 3 procent. Det er sket gennem 103 butikker- fire mere end i 2014.

På verdensplan langede H&M tøj over disken for 180,9 milliarder svenske kroner i 2015, hvilket er en markant stigning på næsten 20 procent. Den svagere svenske krone har dog givet en hjælpende hånd, og uden den er salget steget med 11 procent.

- 2015 har været et år med stor ekspansion for H&M Gruppen. Vi har åbnet 413 butikker, 249 alene i årets tre sidste måneder, skriver administrerende direktør Karl-Johan Persson i regnskabet.

Med årets udvidelser er der nu H&M butikker fordelt på 61 forskellige lande. Antallet af medarbejdere er samtidig steget til 104.634, et hop på omkring 10.000.

Gruppen har nu 3924 butikker verden over, hvor af 3610 er H&M-butikker. De to andre store brands som H&M ejer, Monki og Weekday, fik begge en stribe nye butikker i året.

De største lande for H&M er Tyskland, hvor man langede tøj for 37 milliarder svenske kroner over disken, og USA, hvor man solgte for 24,1 milliarder svenske kroner.

Specielt i USA har H&M haft en voldsom vækst. Der er kommet 60 nye butikker til, og salget er øget med 45 procent. Dog fortsat godt hjulpet af den stærke dollar.

I 2016 vil H&M fortsætte med at vokse. Selskabet vil øge antallet af butikker med 425 styk og gå ind på det new zealandske, cypriotiske og puerto ricanske marked.

- Vi er stadig i en industri med stor konkurrence, og derfor bliver vi nødt til hele tiden at udvikle vores tilbud til kunderne i vores brands, skriver Karl-Johan Persson.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip