Tømmermænd i Vegas-holdet laver serie om Islamisk Stat

Holdet bag Hollywood-hittet Tømmermænd i Vegas er på vej med en miniserie om den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat. Det skriver det amerikanske medie Quartz.

Det er den Pulitzer-prisvindende bog "Black Flags", der omhandler tilblivelsen af Islamisk Stat, som skal udgøre grundlaget for satsningen.

Forfatter Joby Warrick er gået sammen med instruktør Todd Phillips og den kendte skuespiller Bradley Cooper for at producere serien, der skal vises på tv-kanalen HBO.

HBO står i forvejen bag serier om død og ødelæggelse. Mest kendt er formentlig den populære serie Game of Thrones.

Islamisk Stat opstod i et jordansk fængsel før invasionen af Irak i 2003. Gruppen har i dag kontrol over områder i Irak og Syrien.

Båd FN, USA og EU betragter gruppen som en terrororganisation, og Islamisk Stat har taget skylden for en lang række blodige angreb i hele verden.

En international koalition på 60 lande forsøger at bekæmpe gruppen i både Irak og Syrien.

Den amerikanskledede koalition har udført 14.301 luftangreb i Irak og Syrien indtil 6. august. Danmark, som er en del af koalitionen, har kastet 93 bomber siden 17. juni i år.

Næsten halvdelen af det territorium, som Islamisk Stat har haft i Irak, er ifølge AFP blevet befriet, og det samme gælder omkring 20 procent af det jordareal, som gruppen hævder at kontrollere i nabolandet Syrien.

Men jihadisterne svarer igen ved at opfordre deres tilhængere til at udføre angreb kloden over.

Bare dette år har Islamisk Stat hævdet at stå bag en række angreb i Frankrig, Belgien, Tyrkiet, Bagdad og USA.

/ritzau/

Dagens Gossip