Tømmermænd rammer unge hårdere end ældre

Hovedet dunker, du har kvalme og er på nippet til at kaste op. Det har de fleste prøvet at vågne op til efter en festlig aften.

Men pas på med genstandene, hvis du er mellem 18 og 39 år, for dine tømmermænd bliver slemme. I hvert fald værre end ældre mennesker, der har skyllet samme mængde alkohol ned som dig.

Ifølge Statens Institut for Folkesundhed viser en ny undersøgelse, at tømmermænd er mere udbredt blandt 18-39-årige mænd og kvinder end blandt ældre personer med det samme alkoholforbrug. Det skriver Berlingske.

LÆS OGSÅ: Gode råd: Sådan klarer du dine tømmermænd efter julefrokosten

Bag rapporten står tre danske forskere, Anne S. Tolstrup, Richard Stephens og Morten Grønbæk, som har kortlagt 76.484 personers alkoholvaner og tømmermænd. Ved at sammenligne alder og tømmermænd for respondenterne opdagede forskerne en række sammenhænge.

Fx at mænd i aldersgruppen 30-39 år døjer med tømmermænd otte gange oftere, efter at have indtaget fem genstande end mere modne mænd på 60 år. Og mænd over 60 år oplever 6,7 gange oftere end de unge mænd, at de ingen tømmermænd får efter fem genstande.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med  

I undersøgelsen er der taget højde for en række forhold såsom antal genstande, alkoholtyper og om man drikker sammen med mad osv.

Statens Institut for Folkesundhed vurderer, at tømmermænd er den mest almindelige alkoholrelaterede lidelse, som heldigvis forsvinder efter kort tid. 

Hele undersøgelsen er publiceret i Alcoholism http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/acer.12238/abstract
 

Dagens Gossip