Tønder-borgmester: Det er oplagt med grænsekontrol mod Tyskland

Skrevet af admin

03/01/2016

Dagens topnyheder

Det er oplagt, at den danske regering følger Sverige og indfører grænsekontrol rettet mod rejsende fra Tyskland på vej ind i Danmark.

Sådan lyder det fra borgmester i Tønder Laurids Rudebeck (V), efter at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) antydede i sin nytårstale, at en mulig grænsekontrol mod Tyskland kan blive nødvendig, når Sverige fra på mandag indfører id-kontrol for rejsende fra Danmark.

- Ellers vil der ske en ophobning af asylansøgere i Danmark, siger Laurids Rudebeck til Ritzau. Han mener, at det er nødvendigt med kontrollen for at sikre, at der ikke kommer for mange asylansøgere til Danmark.

- Vi ser jo, at alle andre lande gør det. Det er helt oplagt. Det er ærgerligt, at det er nødvendigt, men i og med at de ydre grænser ikke bliver passet i EU, så er det nødvendigt, at vi gør det.

I sin nytårstale sagde Løkke blandt andet følgende om, at Sverige vil skærpe kontrollen ved grænsen til Danmark:

- Det kan skabe en situation, hvor vi må indføre grænsekontrol til Tyskland, hvis vi vurderer, at det er bedst for Danmark. For vi vil ikke igen se migranter og asylansøgere på vores motorveje. Vi vil sikre ro. Vi vil sikre orden.

Og den udmelding forstår Laurids Rudebeck godt.

- Jeg er meget enig med statsministeren i de overvejelser og tanker, han gør. Jeg synes, det er helt berettiget, hvis han vælger at lave grænsekontrol fra i morgen, siger han.

Spørgsmål: Hvorvidt tror du, det sker?

- Jeg lytter mig til i statsministerens nytårstale, at det er nødvendigt at lave en sådan kontrol, når svenskerne gør det. Jeg forventer, at det sker.

Og det samme mener Aabenraas borgmester Thomas Andresen (V).

- Jeg forestiller mig, at det er overhængende sandsynligt.

- Det kan blive en konsekvens for ikke at få en opdæmning af flygtninge i grænseområdet mellem Danmark og Sverige. I sidste ende vil det synliggøre, at vi skal finde en europæisk løsning, siger han til Ritzau.

Dog er Thomas Andresen glad for, at man fra regeringens side har været afventende og ikke har ladet sig presset til at indføre grænsekontrol for grænsekontrollens skyld.

- Kommer der pres på, så synes jeg det er helt i orden, at man gør det. Men uanset skal man intensivt arbejde på, at få det her problem løst internationalt.

- Og hvis det bliver en permanent grænsekontrol, så koster det arbejdspladser i min kommune, og derfor er det klart, at jeg vil kæmpe for, at vi skaber nogle rammer for, at grænserne igen kan blive åbnet.

/ritzau/