Tønder-borgmester på talerstolen på Borgen

Tønder Kommunes borgmester, Laurids Rudebeck, er blandt oplægsholderne, når Folketingets Kommunaludvalg i dag holder en stor høring på Christiansborg om lokalpolitikernes arbejdsbetingelser.

Høringen finder sted i Landstingssalen og åbnes af MF’eren Marlene Borst Hansen, der formand for kommunaludvalget.

Baggrunden for høringen er et demokratiprojekt, som økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager tog initiativ til i januar i år. Ministeren ønskede at få taget temperaturen på det lokale demokrati, og et hold med projektleder Marianne Thyrring i spidsen rejste rundt i landet og besøgte 17 udvalgte kommuner for at se og høre, hvordan det står til med lokaldemokratiet.

En af de 17 kommuner var Tønder, hvor en række repræsentanter for kommune, erhvervsliv og lokale foreninger i maj var samlet til en workshop i Løgumkloster.

Efter turen rundt i landet er konklusioner og anbefalinger nu samlet i en rapport med titlen ”Op af sofaen – anbefalinger til lokaldemokratiet”. Og rundrejsen og rapporten følges nu op med en høring på Christiansborg, hvor repræsentanter for nogle af de udvalgte kommuner skal på talerstolen.

Tønder-borgmesteren vil i sit indlæg blandt andet komme ind på betydning og værdien af at kunne samarbejde i en kommunalbestyrelse.

Dagens Gossip