Tønder får Danmarks største biogasanlæg

 

Danmarks største biogasanlæg er nu på vej i Tønder. ENVO, der står bag byggeriet og drift af det store og ambitiøse anlæg, har netop skrevet kontrakt med en af Europas største rådgivende ingeniørvirksomheder, Grontmij, om hjælp til planlægningen, VVM og etableringen.

 

Samtidig har Tønder Kommune taget hul på planlægningsarbejdet med bl.a. VVM-undersøgelse, og i løbet af ganske tid er kommunen klar til at igangsætte en idéfase om projektet.

 

Tønder kan nu se frem til godt 80 nye direkte og afledte arbejdspladser.

 

ENVO Biogas Tønder kommer til at producere næsten 64 millioner kubikmeter gas om året til opvarmning og varmt vand. Det svarer til forbruget i omkring 17.500 husstande. Det vil sige, at anlægget kan forsyne Tønder tre gange.

 

Produktionen af gas i det kommende anlæg vil hovedsageligt ske på basis af gylle samt anden biomasse. Gyllen skal leveres af 120 landmænd i området omkring Tønder.

 

Anlægget skal stå klar i slutningen af 2014.

 

Billedtekst: Chefrådgiver Søren Kræmer, Grontmij, Tønder-borgmester Laurids Rudebeck og direktør Bo Asmussen, ENVO Group, glæder sig over, at Danmarks største biogasanlæg nu er på vej i Tønder.

 

 

Dagens Gossip