Tør du blive gravid med en ældre mand?

Har du fundet dig en ældre mand, og har han rundet de 45 år, så er risikoen for at hans afkom vil få autisme eller andre lidelser væsentlig forhøjet, hvis I vælger at få børn. Det skriver The Guardian.

Der skrives ofte om, hvordan modne kvinder skal være ekstra forsigtige, når de vælger at blive mor, men vi hører sjældent om mændene. Men faktisk er der også risiko forbundet med at blive ældre far.

Undersøgelser lavet i blandt andet Sverige på Astrid Lindgrens Børnehospital og Karolina Instituttet samt Indiana University viser at mænd, der bliver fædre, efter de er fyldt 45 år, har større risiko for at få børn med autisme, bipolar lidelser, opmærksomheds problemer, større risiko for misbrug og lavere præstationsevner.

Sæden skaber problemer

Jo ældre en mand bliver jo mere sandsynligt er det, at hans sperm vil udvikle mutationer og det medfører mulige sygdomme eller giver børn, der senere i livet kan få mentale problemer eller risiko for at tabe deres eget barn.

Ja – du kan godt blive gravid under menstruation. Læs hvordan det kan lade sig gøre på udeoghjemme.dk

En af forskerne bag undersøgelsen, Brian D’Onofrio fra Indiana University, siger til Daily Mail:

- En fremmelig alder hos faderen er forbundet med en øget risiko for psykisk og akademisk sygelighed og risikoen er større end tidligere antaget. Vi blev chokeret over resultaterne.

De særlige sammenfald med en ældre far er meget større her end ved tidligere undersøgelser. Faktisk fandt vi frem til, at en ældre far er forbundet med lidelser som ADHD, selvmordsforsøg og stofmisbrugsproblemer.

Der er altså en risiko forbundet for begge køn, hvis man vælger at få børn i en sen alder. Men der må da også være fordele ved at blive modne forældre.

Ja, forklarer fast familieekspert på Ude og Hjemme, Charlotte Højlund:

- Du har løbet hornene af dig og har mere fokus på familien end på livet udenfor hjemmet.

Mangler du inspiration til din babys navn – se de mest populære på udeoghjemme.dk

Og så pointerer hun, at du generelt er mere etableret på arbejdsmarkedet og i voksenlivet, har mere ro på samt ikke lader dig skræmme så nemt af folk, der vil give gode råd.

Undersøgelsen taler sit tydelige sprog, men i bund og grund skal du nok opveje fordele og ulemper, før du træffer beslutningen om, hvorvidt du tør få barn med en ældre mand eller ej.

Af Mette Skøtt, udeoghjemme.dk/NewsDesk, Aller Media.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip