Toer-tabellen: Så galt kan det gå for Danmark

Førstepladsen i Danmarks gruppe B går med garanti til Italien, og nu knokler Morten Olsens tropper for bare at hænge på i spillet om andenpladsen. Men selvom det danske landshold skulle levere et comeback og sikre sig den andenplads, så er det slet ikke givet, at det også er lig med en playoff-plads.

For der eksisterer kun otte playoff-pladser, og der er ni VM-kvalifikationsgrupper. Dermed skal det dårligste landshold af de ni toere sorteres fra i sidste ende. Her ser den øjeblikke stilling skidt ud set gennem danske briller.

I bund og grund handler det for landstræner Morten Olsen om at se på, hvor mange point landsholdet har smidt væk i VM-kvalifikationen ud af det maksimale antal opnåelige. Får danskerne som ønsket en sejr over Bulgarien tirsdag aften, så vil status være, at Danmark har mistet en samlet sum af point på syv. Det gør, at det danske landshold ligger på en sidsteplads i toer-stillingen. Holder det resultat, får Danmark alligevel ikke muligheden for at spille sig med til VM, selvom de ender som nummer to .

Efter tirsdagens kamp mangler der stadig fem runder, og det helt store puslespil består i at analysere sig frem til, hvor mange point de andre landshold i de resterende grupper forventes at smide i disse runder. Her giver BT dig overblikket over Danmarks konkurrenter i toer-stillingen.

TOER-STILLING:

Gruppe A:

Lige nu ligger Kroatien nummer to, men de har faktisk været ganske suveræne indtil videre. Det er kun målscoreren, der adskiller dem fra førstepladsen, hvor Belgien fører. Kroaterne har kun smidt sølle to point i VM-kvalifikationen, og det skete i en svær udekamp mod netop Belgien. Det resterende kampprogram ser også ganske fornuftigt ud for Kroatien, der mangler at møde Belgien på hjemmebane og må forventes at møde de største udfordringer ude mod Serbien. Toeren i gruppe A skal nok få en playoff-plads.

Gruppe B:

I Danmarks gruppe sidder Italien suverænt på førstepladsen, og danskerne er fem point bagefter. Det henter vi ikke. På andenpladsen ligger Bulgarien lige nu, men de har også spillet en kamp mere end deres danske konkurrenter. Danmark har smidt syv point, og hvis Olsens tropper skal holde fast i en realistisk chance for et sikre sig en playoff-plads, så er kravet selvfølgelig en sejr tirsdag over Bulgarien. I så fald fastholder Danmark et pointtab på syv. I gruppe B har Bulgarien hentet mange point, fordi de har mødt en række af de svagere nationer i gruppen, mens Danmark har udsigt til at undgå flere markante pointtab. Som sværeste modstander tilbage har Danmark Italien, men det er hjemme i Parken, og til den tid forventes det, at Italien allerede har kvalificeret sig, hvilket kan spille ind i forhold til motivationen. Ellers så ligger der mange nemme point at forsvare mod lande som Malta og Armenien.

Gruppe C:

Vores svenske naboer har ligesom os også allerede måtte vinke farvel til førstepladsen i deres gruppe. Tyskland er ikke til at stoppe, så al fokus er på at sikre playoff-pladsen. Indtil videre har svenskeren smidt fire point, men der er udsigt til yderligere pointtab, fordi Sverige stadig mangler at møde Tyskland igen og samtidig skal en tur til Østrig, som er lige i hælene på svenskerne. Det er absolut realistisk, at Danmark kan indhente Sverige.

Gruppe D:

Kapløbet om at blive toer i gruppe D er tæt. Lige sidder Ungarn på den plads med 10 point, men Rumænien har faktisk ligeså mange. Desuden er Tyrkiet med i gruppen, og både Ungarn, Rumænien og tyrkerne vil ligge og tage point fra hinanden, mens etterne i gruppen, Holland, også tager point fra dem. Dermed skal Ungarn nok komme til at tabe yderligere, og Danmark kan hente dem inden længe.

Gruppe E:

Albanien og Island deler andenpladsen i gruppen, hvor Schweiz har lagt sig i front. Det var forventet, at Norge ville tage andenpladsen, men nordmændene snublede på hjemmebanen i fredags mod netop Albanien. Det er dog realistisk at tro, at både Albanien, Island og Norge internt vil ødelægge det for hinanden og dermed optimere Danmarks muligheder for at ende over dem i toer-stillingen.

Gruppe F:

Israel deler sidstepladsen med Danmark i den nuværende toer-stilling. Israelerne har også smidt syv point, men har så også spillet en kamp mere og har faktisk også en bedre målscorer en Danmark. Danskerne kan dog trøste sig med, at Israel nok skal blive overhalet godt og grundigt, for lige bag dem i gruppe F ligger Portugal, og som altid er portugiserne langsomme startere i kvalifikationen. De skal nok nå at komme op i gear, til gengæld er det ikke sikkert, at Danmark kan hænge i med Portugal.

Gruppe G:

I en af de svageste VM-kvalifikationsgrupper har Grækenland sine problemer. i hvert fald har Bosnien-Herzegovina fået lov at stikke helt af og fører gruppen stensikkert. Grækerne har dog kun smidt fem point, og de kommer ikke til at smide voldsomt meget mere. De resterende hold i gruppen er ganske enkelt ikke gode, og Slovakiet, Litauen, Letland og Liechtenstein er ikke seriøse trusler.

Gruppe H:

Det bliver ikke i denne gruppe, Danmark indhenter toeren, hvor England er toer. Englænderne har smidt fire point, men sammen med etteren Montenegro skal de nok sikre sig minimum en playoff-plads. Allerede nu har de to landshold slået så pænt et hul til de andre mandskaber, at det ikke er realistisk at se England glippe en kvalifikationen.

Gruppe I:

Set med danske øjne er situationen i gruppe I ved at udvikle sig til en mindre mareridt. Spanien smed i fredags to point til Finland på hjemmebane, og nu er de under pres. Frankrig fører gruppen og kan med uafgjort i deres indbyrdes opgør tirsdag så godt som sikre sig den endelige førsteplads. Og så har Danmark jo en dårlig vane med at støde ind i Spanien, når vi skal forsøge at kvalificere os til VM.

Den samlede toer-stilling:

1. Kroatien - 2 point (Gruppe A)

2. England - 4 point (Gruppe H)

3. Spanien - 4 point (Gruppe I)

4. Sverige - 4 point (Gruppe C)

5. Ungarn - 5 point (Gruppe D)

6. Grækenland - 5 point (Gruppe G)

7. Albanien - 6 point (Gruppe E)

8. Israel - 7 point (Gruppe F)

9. Danmark 7 point (Gruppe B)

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip