Tørstige kineserbørn tørlægger mælkemarkedet

Supermarkeder så fjernt som England og Australien har indført rationeringer på modermælkserstatning på grund af en voldsom efterspørgsel på udenlandsk mælkepulver til småbørn fra de kinesiske forældre.

De kinesiske babyer forventes at sutte sig i gennem for 14,5 milliarder dollar importeret mælkepulver i år, hvilket har startet en regulær smuglerbølge og en hel række af entreprenør eskapader - dåserne med modermælkserstatningen sælges til mellem 24 og 32 dollar stykket på internettet, skriver cnn.com.

Samtidig er pulveret under pres, da der er tørke i New Zealand, som er den største globale leverandør af mælkeprodukter. Det tvinger priserne på råmælkspulver op, og har tvunget myndighederne i Kina til at træde til.

I Hong Kong bliver hylderne nemlig jævnligt tørlagt for pulveret, og myndighederne har lavet restriktioner for indlandsrejsende i februar, for hvor meget mælkepulver de må transportere frem og tilbage, skriver cnn.com.

I juni indgik Arla en 10-årig aftale med den kinesiske fødevarevirksomhed Biostime om netop mælkepulver. Aftalen lød på at Arla skal producere 20.000 tons dansk mælkepulver til børneernæring i Kina, men på trods af det stigende forbrug i landet, tror pressechef Theis Brøgger ikke, der vil komme lignende tilstande med rationeringer herhjemme.

»Vi er jo et eksportland, så vi er gearet til at kunne eksportere uden at det tager noget fra de hjemlige produkter. Så nej, der er ikke udsigt til at rationere.«

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip