Tørstige svenskere tager færgen til Danmark

Vores svenske broderfolk er tilsyneladende blevet tørstige, efter at der 1. juli blev barberet 15 procent af afgiften på danske øl.

Hos rederierne Scandlines og Stena Line melder man om et markant stigende ølsalg og flere passagerer, som udelukkende stævner ud fra Sverige med det formål at handle i Danmark.

Linjechef på Scandlines-ruten Helsingør-Helsingborg, Henrik Rørbæk, oplyser, at Scandlines allerede i juni sænkede ølpriserne om bord, og at ølsalget med ét steg 40 procent i forhold til juni sidste år.

- Og væksten fortsætter. I juli blev der i gennemsnit solgt mere end 1600 kasser eller over 38.000 øl dagligt om bord på Scandlines-færgerne, hvilket er 40 procent mere end sidste år, siger han.

I juli har rederiet tilmed haft 24.000 flere landgangspassagerer end samme måned 2012. Det tyder på, at flere tager turen over Øresund udelukkende for at handle, siger Henrik Rørbæk:

- Vi ser den tydelige trend i år, at antallet af korttidsrejsende stiger, mens ferietrafikken bliver mindre. Vi tror, at dette primært hænger sammen med, at interessen for at købe ind i Danmark vender tilbage.

Og det er altså ikke kun Scandlines, der melder om tørstige svenskere uden fast grund under fødderne. Også Stena Line, som sejler mellem Frederikshavn og Gøteborg samt Grenaa og Varberg, genkender billedet.

- Vi har solgt meget mere øl. Der er betydelig flere svenskere, som tager med for at købe øl om bord, men også flere, som tager med over udelukkende for at handle i Danmark, siger Carsten Kruse, der er ansvarlig for rejsevirksomhed i Skandinavien.

Blot to uger efter afgiftssænkningen 1. juli var rederiets ølsalg steget med 17 procent i forhold til samme periode sidste år. Det svarer til 100.000 liter øl.

- Vi betaler afgifter ligesom en butik på land, så det er klart, at når afgifterne sænkes, så sænker vi priserne, siger han og tilføjer:

- Og så har vi naturligvis gjort en del for at gøre svenskerne opmærksomme på de nye priser.

I øvrigt er det danske Carlsberg, der sælger bedst om bord på Stena Lines færger.

/ritzau/

 

Dagens Gossip