Tog bringer nu migranter til Østrig fra Budapest

Migranter kastede sig ned på togsporene i protest og sloges med hjemklædte politifolk, da et ungarsk tog blev standset ved et modtagecenter for flygtninge i stedet for som ventet at køre til Østrigs grænse.

Udmattede og forvirrede havde migranterne klynget sig desperat fast til dørene og skubbet deres børn ind gennem togvinduerne, da de kort tid forinden havde set muligheden for at komme væk fra Budapest.

Men 35 kilometer vest for Budapest stoppede det tog, som alle troede var på vej mod Østrig, ved ungarske flygtningecentre.

Alle fik ordre til at forlade toget, og mange kæmpede forgæves for at blive ved toget. En mand kastede sig ned på sporene med sin kone og parrets lille barn.

Journalister blev skubbet væk fra stationen i byen Bicske, og hele området ved sporene blev forsøgt evakueret.

"Tyskland, Tyskland", råbte en del migranter og holdt skilte op med ord som "Hjælp" og "SOS".

Der var op mod 300 migranter på toget, da det forlod østbanegården, Keleti, i Budapest klokken 11.20 (dansk tid).

De ungarske myndigheder vil ifølge regeringen overholde alle forskrifter i henhold til Schengenaftalen og foretage alle undersøgelser af migranternes dokumenter ved grænsen.

Janos Lazar, der er stabschef for den ungarske premierminister, Viktor Orbán, siger, at den kaotiske situation i Budapest skyldes Tysklands kontroversielle budskab til syriske migranter.

Ifølge Ungarn har Tyskland skabt en "bølge af håb" blandt migranterne fra Syrien, som gør det svært for andre lande at håndtere krisen.

Ungarsk politi ophævede tidligt torsdag bevogtningen af indgangene til Keleti-banegården, og migranter strømmede ind i bygningen. Hundredvis af migranter havde opholdt sig uden for banegården i flere døgn, hvor de blev evakueret fra stationsbygningen.

Beslutningen om at lukke banegården for migranter blev truffet mandag - kun 24 timer efter, at migranter, som havde ventet i interimistiske flygtningelejre i dagevis, havde fået lov til at tage tog mod Østrig og Tyskland.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip