Tog kørt af sporet: Først tog på Svendborgbanen tirsdag

Skrevet af admin

06/12/2013

Dagens topnyheder

På Svendborgbanen er skaderne på svellerne så store, at der først kører tog på hele strækningen tirsdag, oplyser Banedanmark, efter at et tog tidligt fredag morgen påkørte et træ, der var væltet ud over sporet mellem Kværndrup og Stenstrup.

Efter at toget var afsporet, kørte det cirka 600 meter, inden det standsede. Mellem 750 og 1000 sveller er ødelagt, ligesom der er sket skader på skinnerne.

- Skaderne er forholdsvis omfattende, men de er til at håndtere, og vi går nu i gang med at udbedre dem så hurtigt som muligt, Peter Svendsen, trafikdirektør i Banedanmark.

- Vi forventer, at sporet vil være klar til trafik igen tirsdag morgen, men forsøger naturligvis at blive klar i løbet af mandagen, hvis det kan lade sig gøre, lyder det.

Toget er nu bugseret væk, og Banedanmark går i gang med køre sveller ud, og skinnerne skal ultralydsmåles for fejl. Herefter kan arbejdet med at udbedre skaderne gå i gang.

Togets lokofører har fået lettere skrammer, men de 14 passagerer, der var i toget, har ikke lidt nogen overlast, oplyser trafikinformationschef i DSB Tony Bispeskov.

DSB kørte alle tog i garage torsdag på grund af stormen Bodil. Alle tog ophørte med at køre på Fyn klokken 16. Og det er Banedanmark, der efterfølgende har givet DSB lov til at køre igen.

- Vi har fået grønt lys fra Banedanmark om at køre på Svendborgbanen, så det er selvfølgelig stærkt beklageligt, at det her sker, sagde trafikinformationschefen.

Der kører busser i stedet for tog på strækningen.

/ritzau/