Toge holder stille i Norge - iPad under mistanke

Skrevet af admin

11/05/2015

Dagens topnyheder

Den norske togtrafik er mandag morgen ramt af store forsinkelser på grund af fejl på det system, som toglederne bruger til at kommunikere med togene.

Dag Svinsås, som er pressevagt ved Jernbaneverket oplyser, at der er tale om en fejl på de iPad, som bruges til kommunikation mellem togene og togledercentralen.

Det er før sket for DSB, at automatiske opdateringer på den populære tablet har stoppet S-togstrafikken i København.

Jernbaneverket i Norge oplyste mandag morgen klokken 7.30, at fejl på kommunikationssystemet Fido var årsag til forsinkelser over hele landet. En times tid senere gik det bedre - i hvert fald i hovedstaden Oslo.

- Situationen for togene i Oslo er blevet bedre, efter at kommunikationen er blevet bedre, men systemet er trægere end normalt. Forsinkelser, oplyser Jernbaneverket på Twitter.

På det sociale netværk forklarer kommunikationsmedarbejdere, at problemet helt konkret handler om, at togførerne ikke får besked om, om togene må køre eller ej. Derfor må de holde stille.

Det norske togselskab opfordrer nordmænd til at finde alternativ transport.

Fido, som blev taget i brug 12. april, er et webbaseret system.

I slutningen af november blev københavnske S-toge stoppet på grund af en opdatering på de iPad-tablets, som togførerne benytter.

Der skete en lignende episode i februar, hvor iPad-problemer også var mistænkt for at være kilde til forsinkelser.

/ritzau/NTB