Togene kører snart normalt på Øresundsbroen igen

Øresundsbroen var torsdag formiddag lukket på grund af en strømafbrydelse, som opstod omkring klokken 9.30.

Men allerede lidt efter klokken 10 kunne broens trafikcenter give grønt lys for biltrafikken i begge retninger igen.

Togtrafikken har dog været hårdere ramt. I lang tid var der ingen strøm på den svenske side af broen, og derfor satte DSB og Veolia togbusser ind på strækningen mellem Københavns Lufthavn og Malmø Centralstation.

Men fra og med 12.30 skulle driften være normal igen, oplyser DSB, der har fået besked om, at signalerne igen fungerer, som de skal.

Rejsende, der har været berørt af forsinkelserne, kan i øvrigt være berettiget til erstatning fra DSB's rejsetidsgarantiordning.

Den træder i kraft, hvis man bliver forsinket i mere end en halv time.

For bilisternes vedkommende nåede broen altså kun at være lukket omkring en halv time. Den første prognose lød ellers på, at den først ville kunne genåbnes igen omkring klokken 11.

- Man ved aldrig helt, hvor hurtigt det kan gå med at udbedre tekniske problemer, og heldigvis gik det ret hurtigt denne gang, siger Jens Genders på Øresundsbroens pressetelefon.

Han fortæller, at torsdag formiddag er ikke det mest travle tidspunkt på Øresundsbroen.

- Vores myldretid følger det normale mønster og ligger i morgen- og eftermiddagstimerne, men derfor har det selvfølgelig været til stor ulempe for de trafikanter, der blev påvirket af det her, siger han.

/ritzau/

Dagens Gossip