Toget kørte lige for næsen af ventende passagerer

Det sker, at togene kører fra Vamdrup Banegård lige for næsen af ventende passager. Og tirsdag eftermiddag skete det igen, skriver Vamdrup Netavis.

IC toget nordpå kørte fra banegåden uden at få alle passagerer med. Netavisens redaktør befandt sig tilfældigvis på perronen og så, da det skete.

Årsagen var, at et sydgående IC-tog holdt ved perron 1 og spærrede for overgangen til perron 2, hvorfra toget nordpå afgik uden der blev taget hensyn til de ventende passager på perron1. De måtte bare se på, at deres tog kørte uden dem. Og det er ikke første gang det er sket.

Normalt foregår kryseningerne mellem de sydgående og nordgående iC-tog i Farris. De uheldige omstændigheder opstår, når de sydgående IC-tog er så meget forsinket, at de nordgående IC-tog kan nå at køre til fra Farris til Vamdrup og krydse der.

Det betyder, at det nordgående godt kan ankomme til Vamdrup op til fem til seks før normal afgangstid.

Det skete også tirsdag eftermiddag. Og lige netop, da de ventende passager skulle til at gå over til deres nordgående tog, som holdt ved perron 2, begyndte højtaleren at advare:

- Gå ikke over sporet der kommer tog.

Og så blev de naturligvis pligtopfyldende stående afventende på perronen med resultatet, at det ankomne sydgående tog standsede  så uheldigt at det spærrede for overgangen til perron 2, og de måtte derfor måbende se deres tog fra perron 2 forlade stationen uden dem.

Hverken lokoføreren eller konduktøren på det nordgående havde opmærksomheden henledt mod, at der stod ventende passager på perronen bag det holdende sydgående tog.

Heller ikke selv om en ung mand råbte så højt han kunne:

- Fuck - det er for dårligt, det her. Bare lokoføreren havde gidet at lukket vinduet op, inden han kørte, så havde han  set os, lød det vredt fra ham.

Dagens Gossip