Togkoks over Fyn fortsætter torsdag

Skrevet af admin

18/05/2016

Dagens topnyheder

Sporarbejder, der har drillet Banedanmark siden pinsen, bliver endnu engang udskudt.

- Vi kan konstatere, at der stadig mangler enkelte arbejder på henholdsvis stationerne Ullerslev, Marslev og Odense. Samtidig er der på nuværende tidspunkt stadig for stor usikkerhed i prognoserne til, at vi kan love den planlagte togtrafik mellem Odense og Nyborg torsdag.

- Jeg vil gerne beklage dybt over for passagerer og jernbanevirksomheder, at der stadig ikke kører tog, siger Steen Neuchs Vedel, anlægsdirektør i Banedanmark.

Der skulle kun have været lukket for togtrafik mellem Odense og Nyborg i pinsen. Men det holdt ikke stik for Banedanmark, der gentagne gange har måtte udskyde afslutningen på arbejdet.

Senest var meldingen, at togdriften kunne genoptages torsdag, men den prognose holder ikke længere stik.

I stedet lover Banedanmark at melde en prognose ud i løbet af torsdag, om hvornår det er muligt at køre tog.

Inden arbejdet er afsluttet, skal der blandt andet foretages en såkaldt ibrugtagning af sporet, hvilket betyder, at anlægget skal testes igennem, inden sporet kan åbnes for trafik.

Dette skridt mangler endnu.

De fynske pendlere oplevede et lignende problem med sporarbejdet i sidste uge, da et sporarbejde i Kristi himmelfartsferien sidste weekend også blev forsinket.

Da var det meningen, at togene skulle køre fra mandag morgen, men den plan gik i vasken, da arbejderne stødte på en gammel betontunnel i Odense.

/ritzau/