Togpassagerer reddede hinanden ud af "helvede" i Syditalien

Mens rednings- og oprydningsarbejdet stadig er i gang, fortæller overlevende øjenvidner om togulykken i Syditalien tirsdag formiddag.

- Jeg løb barfodet over murbrokkerne, og det lykkedes mig at redde min mand. Jeg så folk splittet i småstykker, siger en unavngiven kilde til en italiensk tv-station ifølge Huffington Post.

Nyhedsreportere på stedet fortæller om redningsarbejdere, der hiver ofre ud fra vragdelene af de to tog, der kørte frontalt ind i hinanden, samt familiemedlemmer og venner, der leder efter pårørende.

- Nogle togdele er helt krøllet sammen, siger en person til det italienske dagblad Il Mattino.

Et andet øjenvidne fortæller, at han var vidne til et sandt helvede.

- Jeg sad og lyttede til musik, og i næste øjeblik lå jeg på jorden. Jeg kom fri efter fem minutter. Jeg rejste mig op til et sandt helvede, siger han ifølge Huffington Post.

Ulykken skete klokken 11.30 lokal tid, da to passagertog kørte frontalt ind i hinanden med høj hastighed i det sydlige Italien.

Togene kørte på det samme spor på en ensporet strækning mellem byerne Corato og Andria nord for kystbyen Bari.

Tirsdag eftermiddag er der stillet kister op tæt på ulykkesstedet. Op mod 200 redningsarbejdere gennemgår vragdelene i op mod 40 graders varme.

- Jeg har set døde mennesker og andre, der tiggede om hjælp. Folk græder. Det er det værste, jeg har oplevet i mit liv, siger en lokal politimand ifølge nyhedsbureauet AFP.

Også den lokale borgmester i Corato er chokeret over den blodige ulykke, der har kostet 20 mennesker livet og kvæstet 35 personer, heraf 18 kritisk.

- Det ligner, at der har været et flystyrt, siger borgmester Massimo Mazzilii ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Det er en apokalyptisk scene. Det var svært ikke at kaste op ved første øjekast, tilføjer den italienske journalist Lucia Olivieri, der arbejder for Andria Live, ifølge AFP.

Paramedicinere har oprettet et improviseret medicinsk center i den olivenlund, hvor togene kolliderede. Helikoptere flyver de hårdest tilskadekomne ofre til nærliggende hospitaler.

De togpassagerer, der ikke er hårdt kvæstet, får psykologhjælp på stedet.

Mange af passagererne var studerende på vej til universitetet i Bari eller rejsende på vej til den internationale lufthavn i byen.

/ritzau/

Dagens Gossip