Togselskab kræver 1,2 millioner kroner af hesteejer

Ejeren af de fire heste, som søndag den 2. juni løb ind på banestrækningen ved Bastrup mellem Vamdrup og Farris, er præsenteret for et erstatningskrav på ikke mindre end 1,2 millioner koner for ødelæggelser på det godstog, som påkørte og dræbte tre af hestene.

Det er ejeren af toget, DB Schencker, som har fremsendt kravet til ejeren af hestene, som bor i Esbjerg. Det skriver Vamdrup Netavis.

Det voldsomme uheld medførte også, at togdriften på den stærkt trafikerede stækning, den pågældende søndag aften, måtte indstilles i flere timer til stor gene for passagererne og for den øvrige togdrift.

Ingen forsikring

Ejeren af hestene, som er bistandsklient og bor i Esbjerg frasiger sig skylden for, at hestene løb ind på banen, og i øvrigt har han ingen forsikring, som eventuelt kan dække - heller ikke selv om den er lovpligtig.

DB Schencker begrunder sit erstatningskrav med, at indhegningen ikke har været forsvarlig udført og det var grunden til at hestene slap ud. Hesteejeren nægter sig skyldig.

Fire heste slap ind på banelinjen fra en indhegning nær banen. Landmand Per Hørlyck fra Bastrup, som overværede den voldsomme påkørsel af de store dyr forsøgte selv i første omgang at få dyrene væk. Det lykkedes med en af dem, som reddede livet.

Han ringede 112, som via Banedanmark nåede at advare lokomotivføreren. Men enten for sent - eller ikke godt nok. Påkørslen af de store heste skete nemlig med ret stor fart, og uden at Per Hørlyck bemærkede at toget bremsede lige før påkørslen.

Uklar retspraksis

Normalt er hesteejeren eller ejeren af marken ansvarlige, hvis heste bryder ud af folden og forvolder skader, men hvis de for eksempel løber ud foran en bil, så risikerer bilisten af skulle betale de skader, der sker på hestene og bilen. Men da det handler om et tog er retspraksis mere usikker.

Dagens Gossip