Togtrafik åbnet igen: Forsinkelser resten af søndag

En bombetrussel på Odense Banegård Center satte søndag eftermiddag en effektiv stopklods for togtrafikken mellem landsdelene.

Men kort før klokken 19 søndag aften har politiet igen åbnet for togtrafikken. Det betyder, at de tog, der har holdt og ventet i timevis på hver sin side af Odense, nu kommer i gang igen.

DSB forventer dog, at togtrafikken vil være berørt af forsinkelser resten af aftenen.

- Det er en konsekvens af denne her flere timer lange lukning af togtrafikken, så vi råder passagerer til at gå på rejseplanen.dk, hvis man skal ud og køre med tog resten af aftenen, siger DSB's trafikinformationschef, Tony Bispeskov, til Ritzau.

Politiet holder stadig banegårdscentret lukket, men passagerer kan dog stadig stå af i Odense. De skal dog benytte tunnelen under perronerne, indtil politiet kan ophæve afspærringen helt.

DSB forventer, at man kan køre normalt mandag, som er årets største rejsedag.

- Vi skal bruge natten til at få vores tog på plads, sådan så de holder der, hvor de skal, så vi kan køre rettidigt fra morgenstunden. Det er den plan, vi har, siger Tony Bispeskov.

DSB bestilte sent søndag eftermiddag 120 togbusser, der skal køre mellem Fredericia, Odense, Nyborg og Ringsted i begge retninger.

Busserne blev indkaldt, da der som timerne gik ophobede sig passagerer på stationerne. Busserne vil fortsætte med at køre, så længe det giver mening, lyder meldingen fra DSB.

Omkring 8000 togpassager har i løbet af søndag været berørt af forsinkelserne.

Kort efter at togtrafikken gennem Odense blev genåbnet, oplyser Fyns Politi, at det har anholdt én person i forbindelse med bombetruslen mod Odense Banegård Center.

/ritzau/

Dagens Gossip