Togtrafikken fra København er forsinket i en halv time

Der er igen gang i togtrafikken fra Københavns Hovedbanegård. De togpassagerer, der skulle med tog fra København torsdag eftermiddag, måtte ellers væbne sig med tålmodighed, efter tekniske problemer skabte prop i togtrafikken.

Det oplyser Banedanmark.

Tekniske problemer med en såkaldt returleder blokerede for kørestrømmen på dele af Københavns Hovedbanegård og gav dermed en voldsom kødannelse ind og ud af stationen.

Selv om togtrafikken nu igen kører på skinner, er der blevet oparbejdet forsinkelser på flere strækninger.

Øresundstrafikken og Kystbanen er ramt af forsinkelser på mellem 20 og 40 minutter, mens Intercity og lyntogene er forsinket med mellem 5 og 10 minutter.

Der er stadig risiko for aflysninger torsdag aften, advarer Banedanmark. Ifølge DSB vil togene igen køre efter køreplanen klokken 19.

Problemerne blev opdaget torsdag eftermiddag, og en returleder blev hurtigt udpeget som den skyldige synder.

- Vi har haft nogle udfald i kørestrømmen på fjernbanen. Det virker, som om en returleder hang løst, og det gav nogle gnister og kortsluttede det derinde, fortæller sektionschef Nicolai Sigsgaard fra Banedanmark.

Problemerne betød, at det var et nedsat antal muligheder for at få tog ind gennem Københavns Hovedbanegård og videre ud i Danmark, hvor forsinkelserne derfor forventes at sprede sig gennem eftermiddagen og aftenen.

Forsinkelserne kommer ikke til at få betydning for S-togene, oplyser Banedanmark, men alle andre tog i både nord og vestgående retning fra København forsinkes af de tekniske problemer.

/ritzau/

Dagens Gossip