Toiletsæde-firma skal betale en halv million til Tivoli

Skrevet af admin

12/01/2016

Dagens topnyheder

Virksomheden Pressalit skal betale en halv million kroner til Tivoli, fordi virksomheden uretmæssigt har brugt den verdenskendte forlystelseshaves kendte mærke på toiletsæder.

Det er resultatet af parternes langvarige opgør, som netop er afgjort af Østre Landsret.

Hverken Pressalit eller Tivoli kan dog hæve armene i vejret som sejrherre.

Ganske vist skal Tivoli have 500.000 kroner for krænkelse af varemærket, men kravet lød på hele 20 millioner kroner.

Det blev i første omgang afvist af Sø-og Handelsretten i en dom i marts 2014, og heller ikke landsretten kommer op i nærheden af det store beløb.

De to parter indgik i sin tid en licensaftale, som gjorde, at Pressalit kunne bruge varemærket Tivoli - men ikke som en del af et sammensat mærke.

I 2011 blev forholdet imidlertid koldt. Det viste sig nemlig, at Pressalit havde registreret EU-varemærket Tivoli, hvilket var i strid med licensaftalen.

Senere blev aftalen ophævet. Og det viste sig, mener landsretten, at Pressalit har brugt det kendte varemærke i videre omfang, end aftalen gav mulighed for.

Dommerne forbyder Pressalit at markedsføre og sælge toiletsæder, som kaldes Tivoli Soft, Tivoli Soft D og Tivoli Soft Universal.

Mistilliden er ret betydelig. For eksempel havde Tivoli krævet, at en statsautoriseret revisor skulle gennemgå Pressalits bogholderi og oplysninger om lagerbeholdning og andre forhold. Dette har retten dog afvist.

Dommerne ser heller intet grundlag for, at Pressalit skal pålægges at offentliggøre dommen i annoncer i flere aviser og på nettet.

Da licensaftalen er delvist upræcis, og da Tivolis krav om 20 millioner har vist sig at være langt over målet, må de to stridende parter betale deres egne omkostninger.

/ritzau/