Tom Dumoulin vinder 9. etape af Tour de France

Hollænderen Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) forcerede et slemt uvejr og kørte først over målstregen på 9. etape af Tour de France.

Etapen var på forhånd betegnet som Pyrenæernes kongeetape, men taktiske overvejelser reducerede langt hen ad vejen kampen mellem favoritterne til en stillingskrig, og i stedet skulle vinderen findes i en gruppe af udbrydere.

I begyndelsen talte udbruddet mere end 20 ryttere, men da de forreste klatrede op ad det barske Arcalis-bjerg i Andorra, var gruppen reduceret til otte mand.

På de sidste kilometer sagde Dumoulin farvel til konkurrenterne og kørte alene til mål. Rui Costa (Lampre) og Rafal Majka (Tinkoff) blev nummer to og tre.

Det dramatiske højdepunkt på etapens første del var Alberto Contadors farvel til løbet. Den spanske Tinkoff-kaptajn overraskede ellers ved at køre med i dagens store udbrud på første stigning, men det viste sig snart, at han ikke havde kræfterne til at være med.

Contador måtte lade sig falde tilbage til de øvrige favoritter, og kunne derefter flere gange ses i samtale med Tinkoffs sportsdirektør Sean Yates. Med 100 kilometer til målstregen valgte han at stå af cyklen med et opgivende vink til kameraerne.

/ritzau/

Dagens Gossip