Tom Hanks nomineret til en Tony

Tom Hanks har nu chancen for at sikre sig to af USAs fornemste teaterpriser. Han blev i går nomineret til en Tony for sin hovedrolle i Nora Ephrons sidste skuespil »Lucky Guy« og mandag udløste »Forrest Gump«-stjernens debut på Broadways skrå brædder en nominering forud for årets Drama Desk Awards.

Ved Tony-uddelingen i juni kommer Hanks op mod en række erfarne teaterskuespillere. De øvrige nominerede i kategorien for bedste mandlige hovedrolle er Nathan Lane, Tracy Letts, Tom Sturridge og den tidligere »Frasier«-stjerne David Hyde Pierce.

Hos kvinderne står dysten mellem Cicely Tyson, Amy Morton, Kristine Nielsen, Holland Taylor og den fordums »Roseanne«-skuespillerinde Laurie Metcalf.

Der vanker også vinderchancer til Cyndi Lauper. Rockstjernens musical »Kinky Boots« er nomineret til hele 13 Tony-statuetter og Lauper kan næsten ikke få armene ned: »Du store himmel!! Vi er nomineret!! Jeg græder og springer rundt. Det er helt utroligt og jeg er så stolt over at være en del af dette«, jubler den 59-årige sangerinde og sangskriver på Twitter.

En hel stribe Hollywood-kendisser har gæstespillet på Broadway i år og flere af Hanks’ filmkolleger er nomineret. Det gælder blandt andre Alec Baldwin, Scarlett Johansson, Al Pacino, Bette Midler og Sigourney Weaver.

Uden for konkurrencen modtager forfatteren, dramatikeren og AIDS-aktivisten Larry Kramer den såkaldte Isabelle Stevenson Award.
Den humanitære hæderspris, der uddeles for fjerde gang, er tidligere gået til David Hyde Pierce, Eve Ensler og Bernadette Peters.

Årets Tony-vindere bliver fejret ved en TV-transmitteret fest i New York den 9. juni.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip