Tom K. i pole position på Le Mans

Alligevel havde Tom Kristensen og danskerens to medkørere Loïc Duval og Allan McNish i Audi nr. to i LMP1-klassen de brede smil fremme efter torsdagens afsluttende kvalifikation til 24-timersløbet på Le Mans i denne weekend.

Bilen var nemlig hurtigst af alle 56 tilmeldte racere, og dermed starter Tom Kristensen og co. fra spids, når løbet sættes i gang klokken 15.00 lørdag eftermiddag.

Men der er lang vej hjem, advarer Tom Kristensen.

 - Efter Loïcs drømme-omgang i onsdags har vi kunne koncentrere os om bilens opsætning. Vi er meget glade for vores bil, men vi skal stadig sætte os ned og arbejde sammen med vores team for at være fuldstændig forberedte. For at bevare vores position i forhold til konkurrenterne skal vi nemlig fortsat have en bil, vi kan presse hårdt igennem alle 24-timer, siger han i en pressemeddelelse.

De gode nyheder fra det franske langdistanceløb stopper dog her. Således var der flere positive nyheder set fra dansk side at tage med fra kvalifikationen.

Her er den danske trio med  Allan Simonsen, Kristian Poulsen og Christoffer Nygaard hurtigst af alle i LMGTE Am-klassen i deres Aston Martin V8. Og den danske besætning regnes for store favoritter til at vinde deres klasse.

I den i år stærkt besatte LMP2-klasse dominerer endnu en dansker. Her er David Heinemeier Hansson nemlig hurtigst i sin Morgan-Nissan-racer sammen med franske Olivier Pla og briten Alex Brundle.

Le Mans-feltets sidste dansker, Jan Magnussen, måtte dog lidt skuffende nøjes med en startposition som nummer ni i LMGTE Pro-klassen i sin Corvette.  

Dagens Gossip