Tom K. på Le Mans-kurs med vigtig sejr

Tom Kristensen har fået en perfekt begyndelse på racersæsonen 2013, hvor danskerens mål er at sikre sig sin niende sejr ved 24-timerløbet på Le Mans i juni måned i sin Audi hybrid-racer.

Og håbet om endnu en Le Mans-triumf fik ny næring, da Tom Kristensen sammen med Allan McNish og den nye mand i bilen Loïc Duval vandt sekstimersløbet i WEC-serien eller 'VM i langdistanceløb' på Silverstone-banen i England.

Men selv om løbet varede i seks timer, så blev det hele afgjort i de sidste fem minutter af racet.

Her overhalede Allan McNish feltets anden fabriks-Audi med Benoit Treluyer bag rattet og skotten kunne herefter køre Tom Kristensens Audi i mål som vinder af LMP1-klassen.

Gennem løbet byttede de to Audi'er pladser flere gange og distancerede de to Toyota-racere, som synes at være Audis værste konkurrenter ved sommerens Le Mans. Det var ellers Toyota'erne, som var hurtigst i kvalifikationen, men den fine tidtagning holdt altså ikke hjem.

Tom Kristensen var i bilen i den midterste del afløbet og afleverede bilen til Allan McNish, mens han stadig lå på en andenplads.

Det var dog ikke kun Tom Kristensen, der viste de danske farver flot frem på Silverstone.

Det samme den danske trio ved Christoffer Nygaard, Kristian Poulsen og Allan Simonsen i deres Aston Martin. Og de vandt således løbet i LM GTE-klassen.

Dagens Gossip