Tom Kristensen: Bedste år nogensinde for dansk motorsport

Skrevet af admin

23/01/2014

Dagens topnyheder

Tom Kristensen blev onsdag aften kåret som Årets Bilsportskører 2013 ved Dansk Motorsport Award i Cirkusbygningen i København.

- Det betyder meget for mig. Det har været min bedste sæson, og det har været fantastisk at være en del af dette år for dansk motorsport, siger Tom Kristensen ved prisoverrækkelsen.

Komitéen, der var nedsat af Dansk Automobil Sports Union, pegede på Kristensens officielle FIA VM-titel i World Endurance Championship samt hans niende Le Mans-sejr som grundlaget for kåringen.

Det var et svært valg efter mange store danske præstationer i 2013. Blandt andet Kevin Magnussen markerede sig ved at vinde Formel Renault 3.5-serien samt ved at skrive kontrakt med McLaren.

Tom Kristensen hyldede også det store danske år.

- Sportslig set er det det bedste år nogensinde for dansk motorsport. Når man tænker på, hvor mange kørere, der har gjort det godt på den internationale scene. Det er understøttet af en god bredde og et godt fundament, som man har i Danmark.

- En organisation som DASU (Dansk Automobil Sports Union) holder de unge talenter i hånden tidligt, mens vi ældre gør det lidt på vores egen hånd i denne tid. Det er en udvikling, der har gjort, at 2013 er det bedste år nogensinde, siger Tom Kristensen.

Det var syvende gang i karrieren, han modtog prisen som Årets Bilsportskører.

/ritzau/