Tom Kristensen er Årets Bilsportskører 2013

Tom Kristensen er Årets Bilsportskører 2013. Det blev en kendsgerning onsdag aften ved Dansk Motorsport Award i Cirkusbygningen i København.

Det er en særlig komite nedsat af Dansk Automobil Sports Unions (Dasu) bestyrelse, der skulle vælge mellem kandidaterne, og det var et svært valg i et år præget af mange helt ekstraordinære resultater af danske kørere.

Blandt andet den 21-årige Kevin Magnussen markerede sig ved at vinde Formel Renault 3.5-serien samt ved at skrive kontrakt med Formel 1-giganten McLaren, som han skal køre for i år.

- Når valget faldt på Tom Kristensen, skyldes det selvfølgelig hans officielle FIA VM-titel i en af sportens paradediscipliner, World Endurance Championship. Samt ikke mindst hans niende Le Mans sejr, der blev hjemtaget under ekstraordinært svære betingelser.

- Dansk Automobil Sports Union mener, at Toms præstation under og efter dette løb hører til blandt de største danske idrætspræstationer nogen sinde. Derfor er Tom Kristensen Årets Bilsportskører 2013, lyder det i pressemeddelelsen fra Dasu.

Prisen er i sin nuværende form er blevet uddelt siden 1994, og det var syvende gang, at den 46-årige Tom Kristensen tog prisen som Årets Bilsportskører. Han vandt den senest i 2008.

Tom Kristensen modtog også BT's guld for præstationerne i 2013.

/ritzau/

Dagens Gossip