Tomasson tvivler på norsk succes mod Italien

Norge skal bruge en sejr ude over Italien tirsdag aften for at være helt sikker på en direkte EM-billet til næste års fodboldslutrunde i Frankrig.

Men det er urealistisk at tro på norsk sejr i Rom ifølge Jon Dahl Tomasson. Den tidligere danske landsholdspiller vurderer, at det italienske landshold har meget mere kvalitet end Norge.

- Det sker næsten aldrig, at Italien taber hjemme. Italiens hjemmebanehistorik er fantastisk. Desuden er der meget mere kvalitet i det italienske hold end i det norske.

- Det ville være utroligt, hvis Norge skulle klare at vinde, siger Tomasson til norske VG.

I en afgørende kamp har allerede EM-klare Italien ikke tabt på eget græs siden årtusindeskiftet.

Senest det skete var i 1999, da Italien blev slået af Danmark med 3-2 i EM-kvalifikationen. Tomasson blev matchvinder i den kamp.

Tomasson spillede i sin aktive karriere for klubber som AC Milan og Villarreal. Han stoppede som spiller i 2011.

Norge er lige nu placeret på andenpladsen i gruppe H med 19 point efter ni kampe. Italien har 21 point på førstepladsen.

Kroatien har 17 point på tredjepladsen og kan med en favoritsejr ude over Malta overhale Norge, som så skal spille to afgørende playoff-kampe om at komme til EM.

Danmark skal også spille playoff-kampe om at komme til EM, og dermed kan Norge blive en mulig modstander for danskerne i november.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip