Tomasson vil til tops som cheftræner

På lørdag går 36-årige Jon Dahl Tomasson for første gang ud på en fodboldbane som cheftræner.

Den tidligere angriber, der sammen med Poul "Tist" Nielsen er den mest scorende for det danske landshold (52 mål) nogensinde, blev mandag aften præsenteret som ny træner i Excelsior fra den næstbedste række i Holland.

Tomassons ambitioner er dog større end fodbold på næsthøjeste niveau.

- Jeg har store ambitioner og et drive, der er enormt. Det er det, som skal føre mig videre, men hvor det så ender henne, ved jeg ikke endnu. Jeg synes allerede, at det er gået meget stærkt, og det er jeg glad for, siger Tomasson til Ritzau.

Tomasson stoppede sin aktive karriere i 2011 og blev kort tid derefter trænerassistent i netop Excelsior.

- Det at stoppe som fodboldspiller og gå trænervejen med det samme, det er ikke alle, som kan gøre det. Men det har været meget naturligt for mig. Der er nogen, som tager på ferie i et par år efter karrierestoppet, fordi det er hektisk i fodboldverdenen.

- Jeg hoppede direkte over i trænergerningen, og det har også været hektisk, men det nyder jeg. Jeg nyder at have med mennesker at gøre og at kunne se, at folk udvikler sig og bliver bedre.

- Der er ingen tvivl om, at jeg på sigt vil være træner på højeste niveau, lyder det fra den tidligere landsholdsanfører, som har et ganske stort navn i Holland efter succes i både Heerenveen og især Feyenoord som aktiv.

Spørgsmålet er så, om det mest realistiske cheftrænerjob er at finde i den bedste hollandske række, Æresdivisionen?

- Så langt er jeg slet ikke i min tankegang. Nu har jeg en klub i den næstbedste række i Holland.

- Det er en god klub, der er kendt for at have unge talenter, men også unge trænere, som er blevet sendt videre. Det er positivt for mig, siger Tomasson, der som spiller også tørnede ud i de bedste rækker i England, Italien, Tyskland og Spanien.

Om landstrænerjobbet for Danmark er den ultimative drøm, svarer Tomasson:

- Det er ikke på tapetet nu, overhovedet ikke. Det er ikke noget, jeg vil overveje lige nu, eller som er realistisk. Lige nu vil jeg være træner hver dag. Jeg vil ud på træningsbanen hver dag, og sådan er det ikke, hvis du er landstræner.

Excelsior spillede senest i Æresdivisionen i sæsonen 2011/12.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip