Tomatsovs fra Coop kan gøre dig syg

Har du i løbet af de seneste dage købt couscous med falafel eller tomatsovs til mikroovn af mærket "C", bør du læse ekstra grundigt videre.

Der er nemlig fundet bakterier, som kan være Listeria, i disse produkter, skriver Coop i en pressemeddelelse.

Forekomsten er dog ikke bekræftet på certificeret laboratorium, men for en sikkerheds skyld har Coop valgt at trække produkterne tilbage.

Det drejer sig helt præcist om couscous med falafel og tomatsovs til mikroovn, som er mærket med "Sidste anvendelsesdatoer: 24. og 25.2.14". Produktet er solgt i Kvickly, SuperBrugsen, Dagli’- og LokalBrugsen og Irma over hele landet.

Det er leverandøren Vezet, som i sin egenkontrol har fundet bakterier - der kan være Listeria - i en af råvarerne.

- Couscous med falafel og tomatsovs til mikroovn er beregnet til varmebehandling, inden den spises, men da nogle forbrugere muligvis ikke får produktet gennemvarmet, har Coop valgt at fjerne produktet, lyder det i pressemeddelelsen.

Skulle man have varen opbevaret, råder Coop forbrugeren til at levere varen tilbage til butikken, hvor den er købt eller kassere den.

Symptomerne, såfremt du skulle have været så uheldig at have fået Listeria-bakterien i kroppen, er blandt andet influenzalignende symptomer, feber og hovedpine og i sjældne tilfælde mave-tarm problemer.

/ritzau/

Dagens Gossip