Tommy fra Nymindegab Kro er klar til at kokkerere for nationens ære

Saucen blev kogt ind og krydret til perfektion, og anretningen på tallerkenen sad lige i skabet, da Tommy Lousdal, nyuddannet kok fra Teknisk Skole Esbjerg, forleden vandt DM i Skills. Dermed er han udtaget til at være Danmarks repræsentant i kokkefaget, når den kæmpestore konkurrence WorldSkills 2013 - VM for erhvervsuddannelser - løber af stablen i Leipzig til sommer.

- Det bliver helt sikkert en stor oplevelse. Jeg glæder mig meget, lyder det fra den seriøse 20-årige kok, der blev færdigudlært i sommer.

Under hele sin uddannelse har han været i lære på Nymindegab Kro, og her tryller han fortsat i køkkenet - sikkert til stor fryd for gæsternes smagsløg.

Siden Tommy kom blandt de tre kokke, der i oktober gik videre fra semifinalen, har han trænet på Hotel- og restaurantskolen i Silkeborg omkring hver tredje uge under kyndig vejledning af Dennis Rafn, team chef for det danske juniorkokkelandshold. Nu vil de to planlægge et nyt træningsprogram, så Tommy kan blive så velforberedt som muligt, inden han skal dyste mod de dygtigste unge kokkeelever og kokke mellem 18 og 23 år fra omkring 35 andre lande.

Med på juniorlandsholdet

Næsten samtidig med udtagelsen til WorldSkills er han også blevet udtaget til det danske juniorlandshold, som består af i alt 12 unge kokke. De træner til både VM og OL og også en række mindre konkurrencer. To nuværende kokkeelever fra Teknisk Skole Esbjerg er også udtaget. Det drejer sig om Rasmus Jessen fra Schackenborg Slotskro og Ivan Iversen fra Henne Kirkeby Kro.

Fakta:

Det er tredje gang, at Danmark deltager i WorldSkills. Sidste gang, i London, blev Rasmus Munk fra Hotel- og restaurantskolen i Silkeborg nummer 24, og forrige gang, i Calgary, Canada, blev Dennis Juhl Jensen fra Food College Aalborg nummer 26.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip