To ton hash skyller op på strand i Nordafrika

Spanske myndigheder har beslaglagt omkring to ton hash, som mandag skyllede op på en strand i det nordlige Afrika.

Politifolk var på en rutinemæssigt patrulje, da de spottede adskillige bundter med det euforiserende stof på Calamocarro-stranden ved Ceuta - en marokkansk by, der hører under Spanien.

57 bundter blev indsamlet på stranden, mens yderligere fem flød rundt i havet. Hvert bundt vejede omkring 30 kilo, lyder det fra spansk politi.

Ifølge politiet kan de mange kilo hash været faldet af et skib, da dårligt vejr ramte trafikken i Gibraltarstrædet søndag.

På trods af et fald i marihuana-produktionen over det seneste årti er Marokko stadig en af de største kilder til cannabis i verden. Og på grund af den korte afstand til Spanien er Gibraltarstrædet et knudepunkt for at få narkotika ind i Europa.

Før jul fandt politiet i Marokko 10 ton hash, der lå gemt i en lastbil, der skulle fragte tomater til Frankrig. Lastbilen blev stoppet i en marokkansk havneby. Hashen var rullet i små kugler, så det "skulle ligne tomater", lød det fra politiet.

I 2012 beslaglagde de spanske myndigheder 325,5 ton hash. Det er 74 procent af al hash, der blev beslaglagt i hele Europa det år.

Der er endnu ikke lavet en samlet opgørelse for 2013.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip