To ton hash skyller op på strand i Nordafrika

Spanske myndigheder har beslaglagt omkring to ton hash, som mandag skyllede op på en strand i det nordlige Afrika.

Politifolk var på en rutinemæssigt patrulje, da de spottede adskillige bundter med det euforiserende stof på Calamocarro-stranden ved Ceuta - en marokkansk by, der hører under Spanien.

57 bundter blev indsamlet på stranden, mens yderligere fem flød rundt i havet. Hvert bundt vejede omkring 30 kilo, lyder det fra spansk politi.

Ifølge politiet kan de mange kilo hash været faldet af et skib, da dårligt vejr ramte trafikken i Gibraltarstrædet søndag.

På trods af et fald i marihuana-produktionen over det seneste årti er Marokko stadig en af de største kilder til cannabis i verden. Og på grund af den korte afstand til Spanien er Gibraltarstrædet et knudepunkt for at få narkotika ind i Europa.

Før jul fandt politiet i Marokko 10 ton hash, der lå gemt i en lastbil, der skulle fragte tomater til Frankrig. Lastbilen blev stoppet i en marokkansk havneby. Hashen var rullet i små kugler, så det "skulle ligne tomater", lød det fra politiet.

I 2012 beslaglagde de spanske myndigheder 325,5 ton hash. Det er 74 procent af al hash, der blev beslaglagt i hele Europa det år.

Der er endnu ikke lavet en samlet opgørelse for 2013.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip