Tonsvis af batterier er indsamlet

Batteriindsamlingen i Vejen Kommune har været indbringende. Skoleeleverne har været flittige, mens kampagnen ”Brug boksen” har været i gang.

I kampagneugerne, fra uge 43 til den 8. november, har hver enkelt elev været udstyret med en batteriboks, som de har kunnet indsamle brugte batterier i.

- Resultatet er over al forventning - vi havde regnet med, at få måske dobbelt så mange batterier, som vi normalt får ind i løbet af en måned, men eleverne er gået til opgaven med stor entusiasme og har indsamlet mere end 20 gange så meget, nemlig 8.184 kilo, siger Karin Storkholm fra Teknik & Miljø, Vejen Kommune, som er ansvarlig for kampagnen.

Gjerndrup Friskole har indsamlet den største mængde batterier pr. elev nemlig 5,8 kilo og løber af med 1. præmien, som er et Kemi Show for hele skolen.

Gesten skole og Glejbjerg Børne- og Skolecenter blev henholdsvis nummer to og tre, og er blevet præmieret med et spil, hvor det handler om at vide noget om affald. De to skoler har indsamlet 2,94 og 2,93 kilo pr. elev.

- På vores skole har en lærer, ved hver morgensamling, et indlæg hvor børnene er blevet mindet om, at det er godt at indsamle batterier. Vi havde endda udviklet en sjov lille batteridans. Når børnene bliver engageret, bliver forældrene det også, og det kan vi se i blandt andet denne kampagne, fortæller en glad skoleleder Lasse Brink Lorenz fra Gjerndrup Friskole.

- Jagten på de brugte batterier er med til at øge fokus på, at vi kan undgå at få de miljøfarlige stoffer i skraldespanden og dermed til forbrænding. Jo mere vi kan genbruge fra for eksempel batterier, jo flere ressourcer sparer vi på lang sigt og beskytter dermed også naturen, fortæller Karin Storkholm.

Udvalgsformand for Teknik & Miljø, Jørgen Bruun, er imponeret over at skolerne har været så fantastiske til at engagere eleverne i kampagnen.

- Fællesskabet giver stor værdi og viser at når alle inddrages, har vi i Vejen Kommune mulighederne og viljen til at passe på vores fælles miljø. En stor tak til skoler og elever for et fantastisk engagement, siger Jørgen Bruun.

- Vejen Kommunes nye affaldsplan vil fortsat have fokus på at inddrage børn og unge når det gælder affaldssortering. Vi ved af erfaring, at når man lærer om sortering i en tidlig alder, så hænger de gode vaner ved, og det gør jo ikke noget at man lærer om affald på en sjov og anderledes måde, lyder det fra udvalgsformanden.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip