Tony Martins weltklasse

Publikum kunne nyde drømmesynet af Mont-Saint Michel klostret som det ligger med tidevandet rislende om fundamentet ved Bretagnes kyst. Og så ellers hylde Tony Martin for en sejr, han om nogen har gjort sig fortjent til.

Brian Holms superspecialist i kampen mod klokken har bogstaveligt talt slikket sår, siden han styrtede så grusomt allerede for 11 dage siden på første etape og fik hudafskrabninger over det meste af overkroppen. Alene på den baggrund var det mere end fortjent, da Tony Martin tog stikket hjem med en snæver margin på bare 12 sekunder til Chris Froome.

Kollaps

- Der faldt en stem fra mit hjerte, da jeg så at sejren var min, indrømmede Martin, som blev fulgt tæt af kameraer, mens Chris Froome på sine to første mellemtider lå foran den store tysker med tilnavnet »Panzerwagen«.

- Da doktoren efter mit styrt på Korsika sagde, at det var ok for mig at fortsætte, havde jeg kun fokus på at komme hertil. Og alt andet end en sejr, ville have været en kæmpeskuffelse, understregede Tony Martin, som sidste år måtte forlade Tour de France tomhændet og med en bræket håndrodsknogle.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

Tony Martin havde kørt sig ud i en grad, så han kollapsede på den glohede asfalt efter at være kommet i mål. Det 28-årige tempojern kom dog på benene igen og kunne følge Chris Froome være ved at pulverisere drømmen om Tour-etapesejr nummer to fortone sig ud i Bretagnes vidtstrakte vadehavsområde.

Bak bragede

På en dag, hvor vinden så ud til at give de tidligt startende ryttere de bedste betingelser, bragede Lars Bak en fremragende tid af. Den danske eks-mester i enkeltstart lå længe i top fem. Og der skulle store navne til at skubbe ham ned på en afsluttende 14. plads.

- Jeg synes sgu, det gik godt. Jeg kørte alt, hvad jeg kunne, men jeg skulle måske have haft en anden klinge på. Jeg kørte med 54 tænder på den store klinge, men skulle måske have haft en 56er på, for det er godt nok en hurtig rute. Jeg ville teste min nye enkeltstartscykel og nu er jeg glad for at det overstået, lød det fra Bak, der netop har skrevet under på en kontraktforlængelse med Lotto-Belisol.

Helt så godt rullede det ikke for Jakob Fuglsang. Dagens danske hovedperson startede langsomt og fandt aldrig det tråd, som gjorde ham i stand til at skyde farten.

Status quo

I den samlede stilling blev det derfor til status quo for Fuglsang på en 12. plads og udsigten til at skulle ud og angribe i bjergene, hvis ambitionen om en top 10 placering skal indfries. Og det kan blive svært nok, når der foran ligger en spansk armada med navne som Joaquin Rodriguez, Alejandro Valverde, og Alberto Contador.

Team Saxo Tinkoffs kaptajn måtte som ventet notere sig en tidsmæssig ørefigen fra fænomenet Chris Froome. Den engelske Skyborg tog to minutter og en sjat på Contador og har dermed næste fire minutter »i banken« inden Mont Ventoux etapen på søndag.

LÆS OGSÅ: Av for s....! Se hvad en tur i asfalten gjorde ved Tour-stjerne

Det er en komfortabel føring for Froome, som psykologisk også må være på plussiden mod Contador, som han kun har tabt terræn til i Vuelta España sidste år.

- Men der kørte jeg altså på de sidste dampe i tanken. Jeg havde kørt et hårdt Tour de France og det havde Alberto ikke. Jeg mener, at jeg er langt bedre nu, pointerer Froome.

Contador er på en fjerdeplads med Team Saxo-Tinkoffs luksusløjtnant Roman kreuziger lige efter sig. Det er en duo, som nu får brug for blegt, Riis og mirakler for at få Tour de France nummer 100 til at slå en resultatmæssig kolbøtte.

Dagens Gossip