Top 10: Her er dyrene, der slår flest mennesker ihjel

Der findes mange dyr i naturen, der kan være livsfarlige for mennesker, men hvilke dyr er egentlig skyld i flest menneskers død?

Hvis du også har gået og undret dig over hvilke dyr, du egentlig skal være mest bange for, så kan du roligt læne dig tilbage. 

Her bringer vi dig nemlig listen over dyr, der dræber flest mennesker om året. 

10. Hunde

Hvert år står hunde bag omkring 200 dødsfald på verdensplan. I USA alene er tallet på omkring 30 dødsfald om året, fordi ellers fredelige hunde går til angreb. 

9. Afrikansk Bøffel

Det tonstunge dyr er ikke blodtørstigt, men det er alligevelt særdeles farligt, når det bliver bange. Derfor slår den afrikanske bøffel omkring 200 mennesker ihjel om året, hvilket oftest sker ved at det bruger sine skarpe horn til at spidde med. 

8. Elefanter

Du skal ikke provokere en elefant, hvis du gerne vil overleve mødet med den. Det op til 7 tons tunge dyr står bag omkring 500 dødsfald om året, hvor mennesker ikke kender deres besøgelsestid. 

7. Krokodiller

Mange mennesker er bange for det mytiske dyr, og det er der god grund til. Hvert år står krokodiller bag 1000-2500 menneskers død.

6. Flodheste

Selvom flodheste godt kan se søde og fredelige ud ved første øjekast, så er det faktisk et af de farligste dyr i Afrika. Og ligeosm med andre dyr, så er det farligts, når det bliver provokeret. Derfor ender små 3000 menneskers liv hvert år efter et møde med en flodhest. 

5. Skorpioner

En af jordens ældste skabninger er også en af de farligste. Der findes mellem 1300 og 2000 typer, men det er kun 25 af dem, der har gift, som er stærk nok til at dræbe mennesker. Men det afholder dem alligevel ikke fra at slå mellem 1000 og 5000 mennesker ihjel om året. 

4. Slanger

Frygt for slanger er en af de mest udbredte fobier blandt mennesker, og når man ser på, hvor livsfarlige de er for mennesker, så giver det faktisk meget god mening. De står bag omkring 50.000 dødsfald hvert år.

3. Tsetseflue

Selvom den ser lille og ufarlig ud, så er tsetsefluen et af verdens mest dødelige dyr. Dluerne står bag spredningen af sygdommen Sovesyge, der rammer op mod 500.000 mennesker hvert år, hvoraf ca. 80 procent dør. 

2. Myg

Selvom vi i Danmark hovedsageligt forbinder myg med irriterende kløen, så er det rent faktisk verdens næststørste dræber. Så selvom den er det klart mindste dyr på listen, så er den uhyre farlig, fordi den er bærer af malaria og gul feber, der slår mellem 600.000 og 1 million mennesker ihjel hvert år. 

1. Mennesket

Selvom vi er det højest udviklede dyr på jorden, så er vi ofte også et af de dummeste. Derfor sætter mennesket alle andre dyr på jorden til vægs, når det kommer til at slå mennesker ihjel. Kampen er hård med myg om at være den største dræber, men vi tager chancen og vurderer, at mennesket slår mere end 1 million mennesker ihjel hvert år. 

Billeder: Polfoto

Dagens Gossip