Top ti-eftersøgt anholdt i Spanien

I en erklæring fra politiet hedder det ifølge Reuters, at briten Brian Charrington sammen med sin søn blev taget i politiets varetægt i Middelhavsbyen Alicante. Mandens kæreste blev samtidig anholdt i Venezuela, hvor hun var i færd med at organisere en kokaintransport.

I alt 13 personer er anholdt i Venezuela og Spanien, og de sigtes for indsmugling af narko til Spanien med henblik på videresalg i hele Europa.

Blandt de anholdte er Brian Charrington, der af spansk politi beskrives som en af de ti mest eftersøgte kriminelle i Europa.

Den tidligere bilsælger fra Middlesbrough i det nordlige England har ifølge spansk politi levet et liv i luksus i Spanien, hvor han og sønnen ejede ti huse, adskillige biler i luksusklassen og seks både i marinaen i Alicante.

Spansk politi oplyser, at de har beslaglagt 220 kilo kokain, ejendomme og værdier for mere end fem millioner euro.

Politiet har efterforsket sagen i tre år sammen med politikolleger i Venezuela, Columbia, Argentina og Storbritannien.

Spanien har tidligere været et yndet tilflugtssted for britiske kriminelle, fordi de to lande indtil 1985 ikke havde en gensidig aftale om udlevering af kriminelle.

Siden 2007 er 52 ud af 65 kendte britiske kriminelle med ophold i Spanien blevet anholdt i aktioner udført af britisk og spansk politi.

Dagens Gossip