Topchef regner med stor interesse for at købe tobaksaktier

Skrevet af admin

14/01/2016

Dagens topnyheder

Selv om Scandinavian Tobacco Group tjener penge på at sælge produkter, der er kendt for at være sundhedsskadelige, regner tobaksgigantens topchef, Niels Frederiksen, ikke med, at det bliver svært at finde interesserede investorer.

Torsdag morgen offentliggjorde tobaksgiganten planer om at blive noteret på Københavns Fondsbørs, og nu indledes processen med at gå i dialog med mulige investorer.

- Ligesom vi synes, at rygning er et personligt valg, har vi også den holdning, at investering i tobaksaktier er et personligt valg.

- Når vi kigger rundt på de forskellige grupper, kan vi heldigvis se, at der stadig er rigtig mange, der synes, at det er okay at investere i tobaksaktier, siger Niels Frederiksen.

Planerne om en børsnotering har været længe undervejs for den danske tobaksgigant, der er en af verdens førende producenter af cigarer og pibetobak.

Det er en naturlig forlængelse af sammenlægningen med Swedish Match i 2010 og flere opkøb siden, siger topchefen.

Han kan torsdag ikke sige noget om, hvornår børsnoteringen kan blive en realitet.

Næste skridt er offentliggørelse af et egentligt børsprospekt, som også vil afsløre et forventet prisspænd for aktien.

På forhånd har investorer fra Danmark såvel som Norden, Storbritannien og USA vist interesse, og Niels Frederiksen forventer, at det både vil være private og store institutionelle investorer, der ender som aktionærer.

- Det bliver en investorkreds, som er lige så blandet som i mange andre virksomheder. Man skal huske på, at Scandinavian Tobacco Group ikke er en hurtigt voksende kursraket, men en stabil virksomhed, som leverer vækst.

- Vores investorer vil frem for alt forvente, at vi leverer et højt, stabilt udbytte år efter år, siger han.

Forud for udbuddet er tobaksselskabet ejet af de to danske fonde Augustinus Fonden og Det Obelske Familiefond med 51 procent og svenske Swedish Match Cigars Holding med 49 procent.

Forventningen er, at omkring 40 procent af aktierne sættes til salg.

/ritzau/