Topchefer spår medvind til mølleindustrien

Analysen bygger på svar fra 51 aktører i vindmøllebranchen, der samlet set beskæftiger 21.000 mennesker. Og spørger man medstifter af analysehuset BTM Consult Birger Madsen, så er svarene fra vindmølleindustriens topfolk alt andet lige et tegn på, at branchen nu forventer fremgang i stedet for det modsatte.

»Det er ikke forkert at sige, at krisen på vindmøllemarkedet er ved at være ovre,« siger han til avisen.

Sagen er, at 70 procent af de adspurgte topchefer, der står i spidsen for alt fra mølleproducenter til underleverandører, siger, at de ser positivt på fremtiden. Derudover forventer 86 procent, at beskæftigelsen i deres virksomhed bliver større eller forbliver uændret de næste seks måneder. Det er blot 14 procent af de adspurgte, der venter at mindske deres beskæftigelse.

På trods af optimismen, så vokser forårsknopperne på træerne dog ikke ind i himmelen. Indeværende år, 2013, ventes stadig at blive et hårdt et af slagsen. Det er først senere, at udviklingen virkelig slår igennem, og derudover aktører på, at væksten kommer til at bygge på og ligge i forretningsområder uden for Danmarks grænser.

Hos Make Consulting, der specialiserer sig i vindkraft, mener partner Steen Broust Nielsen, at vindmølleindustrien bliver nødt til at overveje udflytninger for at holde omkostningerne nede og for at sætte sig på de lande, der ventes at komme med ordrer.

»På trods af at vi står over for et presset 2013, er der en lang række positive signaler for fremtiden. Og meget af væksten vil komme fra Central- og Nordeuropa, hvor danske virksomheder er godt placeret,« siger han ifølge Børsen.

Steen Broust Nielsen mener da også, at branchen som helhed skal overveje at flytte produktion tættere på de markeder i Europa, der ventes at vokse - eksempelvis til Polen og Tjekkiet. På den måde kan de komme tæt på de markeder, der ventes at drive væksten i 2014 og 2015.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip