Topchefer vægter profit højere end jobskabelse

Erhvervslivet er ellers flere gange blevet opfordret af statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) til at tænke på fædrelandet.

»Jeg regner selvfølgelig også med, at I fortsat løfter jeres del af ansvaret. Danmark har brug for dygtige servicevirksomheder. I er grundstammen, når vi skal skabe arbejdspladser i Danmark,« sagde hun ifølge avisen på Dansk Erhvervs årsmøde før sommer.

Det er dog ikke virksomhedernes opgave at tage særlige danske hensyn, de skal derimod skabe værdi for deres aktionærer, siger ledelseseksperter.

»Når du har lovet din bestyrelse at nå et resultat, så er du nødt til at lede din virksomhed effektivt. Når du skal skabe konkurrencekraft, må du placere din produktion, hvor det giver mest lønsomhed,« siger professor og ledelsesekspert Flemming Poulfeldt fra CBS.

Han fastslår, at alt handler om lønsomhed for moderne virksomheder og bakkes op af professor Steen Hildebrandt fra Aarhus Universitet.

Det er klart, at direktionen skal arbejde for aktionærernes interesser, så det er kun naturligt, at de svarer sådan som de gør,« siger han.

Billedet kan dog ændre sig i de kommende år i lyset af det pres, som den økonomiske krise og den internationale konkurrence lægger på det danske samfund.

»På længere sigt tror jeg, at vi vil se en ny opfattelse at, hvad det vil sige at skabe værdi for aktionærerne. I fremtiden vil vores offentlige sektor ikke kunne løse alle de opgaver, som samfundet står over for. Det betyder, at de private virksomheder vil få en ny rolle, og at de vil være nødt til at omdefinere, hvad der er deres aktionærers interesser. Det handler ikke kun om at tjene penge, men også om at investere i samfundets natur, uddannelse og sundhed,« siger han til Børsen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip